Wilt u snel en effectief inzicht in het functioneren van uw machines, installaties of gebouwen?

Een thermografische inspectie is uitermate geschikt om eventuele mankementen, gevaren en verbeterkansen aan het licht te brengen. Onze specialisten voeren deze inspectie graag voor u uit en geven u met een uitgebreide rapportage inzicht of uw gebouw en installaties preventief of correctief onderhoud nodig hebben. Klik hier om direct een offerte op te vragen.

Onafhankelijke thermografische inspectie

Thermografie is een inspectietechniek die snel en effectief een duidelijk beeld geeft van de temperaturen van de gecontroleerde machines, installaties of gebouwen. Die temperaturen geven een indicatie van eventuele defecten en mankementen. Onze level-1 en level-2 opgeleide en gecertificeerde inspecteurs verzorgen de inspectie voor u. Na de thermografische inspectie ontvangt u een overzichtelijke rapportage die u inzicht geeft waar preventief of correctief onderhoud aan uw gebouw of installaties nodig is.

Herstel gebreken en onderhoudsplan

Onze inspecteurs adviseren u vervolgens – indien gewenst – over eventueel herstel van mankementen én denken met u mee over een passend onderhoudsplan om gebreken in de toekomst te voorkomen. Zij hebben zeer uitgebreide ervaring met de thermografische inspectie in uiteenlopende vakgebieden, zoals elektrotechniek, werktuigbouwkunde en bouwkunde.

Verzekeraar eist thermografische inspectie

Veel verzekeraars eisen in hun polisvoorwaarden dat u periodiek (vaak jaarlijks) een thermografische inspectie uit laat voeren. Slechte verbindingen en overbelasting kunnen namelijk te herkennen zijn met een dergelijk onderzoek en geven bijvoorbeeld een aanwijzing voor brandgevaar. Verzekeraars wensen vaak dat de thermografische inspectie wordt gecombineerd met de NEN 3140- of een VIER-inspectie. Wij verzorgen zowel de inspectie van uw elektrotechnische installatie als thermografische inspectie, conform de wijze die uw verzekeraar wenst.

Waarom ENGIE?

Thermografische inspectie laten uitvoeren?

Wilt u een thermografische inspectie laten uitvoeren op elektrotechnisch, werktuigbouwkundig of bouwkundig gebied? Vraag hier een offerte op of neem contact op met onze afdeling Inspecties via telefoon +31 88 484 99 99 of per e-mail: inspecties.nl@engie.com.

Overige dienstverlening

Op zoek naar iets anders? Klik op de links om meer te weten te komen over andere diensten van onze afdeling Technical Inspections & Solutions.

Direct een offerte opvragen? Klik hier!

Contact