Van ontwerp tot realisatie

Een goed functionerend, maximaal beschikbaar data center is onontbeerlijk voor continuïteit van uw bedrijfsvoering. Het loont dan ook te investeren in een betrouwbaar datacenter. Tegelijkertijd is een datacenter vaak een forse kostenpost, vanwege de investering en een hoog energieverbruik. Bovendien gaat de realisatie van een datacenter veelal gepaard met tijdsdruk. ENGIE kent het spanningsveld tussen een strakke oplevertermijn, de prestatie van een datacenter en de uitdaging van het beperken van energieverbruik- en kosten als geen ander.

IT-equipment draait bij gratie van een constante stroomtoevoer. Eén seconde zonder en alle data is weg. Dankzij onze ruime ervaring met het ontwerpen, bouwen en beheren van datacenters, zijn wij in staat bedrijfszekerheid te combineren met duurzame technologie en kostenbesparing.

Ontwikkelen, bouwen, beheren datacenter

Bij ENGIE zijn wij gespecialiseerd in het ontwerpen, inkopen, realiseren en de commissioning van datacenters. Zowel bij nieuwbouw als voor renovatie van bestaande datacenters. ENGIE levert ook mobiele datacenters. Een oplossing die u de gewenste flexibiliteit biedt, met dezelfde zekerheid, kwaliteit en continuïteit als onze vaste oplossingen. In ons eigen datacenter bieden we bovendien co-locatie, server hosting en housing. Onze specialisten beschikken over de laatste kennis van duurzame techniek en hebben ruime ervaring met industriële kwaliteitsnormen en procescontrole. Niet voor niets hebben wij al een lange staat van dienst in het ontwerpen, bouwen en beheren van betrouwbare datacenters. Zowel in Nederland als daarbuiten. ENGIE is dan ook trots op de projecten die ze heeft gerealiseerd: in heel Europa bouwden en beheren we ruim 250.000m² data centerfaciliteiten voor vooraanstaande bedrijven als Interxion, TCN, Atos, Level 3, Colt Telecom, ABN AMRO, Colony Capital en IBM.

Eigen datacenter voor kennis en innovatie

Ontwerpen is bij ons geen papieren studie. Ons eigen datacenter biedt ons niet alleen de mogelijkheid innovaties direct in de praktijk te testen, maar geeft ons ook inzicht in de dynamiek binnen een datacenter. Dat geldt ook voor de kennis die wij opdoen bij het beheren en onderhouden van data centers. Waardevolle praktijkkennis die we meenemen in het ontwerp van datacenters voor onze opdrachtgevers.

ENGIE Mobile Data Center

Naast de opslag van data in cloud-datacenters is er een groeiende behoefte om op korte termijn extra datacenter-capaciteit te realiseren op een modulaire wijze zonder overlast aan uw primaire proces. Steeds meer organisaties komen tot de conclusie dat digitale voorzieningen cruciaal zijn voor de bedrijfsvoering en denken na over business continuity en disaster recovery. Het ENGIE Mobile Data Center levert u de flexibele oplossing voor veilige en lokale opslag van uw data in een all-in-one one-stop infrastructuur oplossing. U kunt dit inzetten wanneer u bijvoorbeeld (op korte termijn) extra capaciteit in wilt zetten of als u privacy gevoelige informatie niet in de cloud wilt plaatsen. Maar het ENGIE Mobile Data Center is ook goed inzetbaar als alternatief voor een traditioneel data center wanneer u wilt renoveren, uitbreiden of vernieuwen.

Contractvormen

Wij denken op alle vlakken met u mee hoe we de kosten zoveel mogelijk kunnen beperken. Wij staan bijvoorbeeld ook open voor een samenwerking in moderne contractvormen, zoals directieleveringen en volledige openboekcontracten. Vanuit een dergelijk contract hebben wij bij één van onze voornaamste opdrachtgevers circa 7% weten te besparen, zonder verhoging van de risico’s.

(Deels) uitbesteden exploitatie datacenter

U kunt er ook voor kiezen het onderhoud en/of de exploitatie van uw datacenter deels of geheel aan ons uit te besteden. Vanzelfsprekend blijft u in control en maken we gezamenlijk afspraken over de geëiste prestaties. Met behulp van onze webapplicatie heeft u altijd de gelegenheid de prestaties van zowel het datacenter als van ons op de voet te volgen. Zo is voor u altijd inzichtelijk of de gezamenlijk afgesproken SLA’s waargemaakt zijn.

Uw datacenter altijd beschikbaar

Dankzij onze kennis en ervaring, en vooral het uitgekiende, maatwerk ontwerp en beheerplan dat we voor u realiseren, kunt u ervan op aan dat u altijd op uw datacenter kunt rekenen. Gegarandeerd.

 

Contact
Quick Reference Card
Referenties