Schaalvergroting, groeiende zorgvraag, veranderende regelgeving en technologische innovaties drukken hun stempel op de zorgsector.

Techniek in ziekenhuizen wordt steeds complexer en er is een toenemende behoefte aan betrouwbare data. Ondertussen blijft de mens met zijn wensen en behoeften altijd het uitgangspunt in de organisatie van al uw processen. 

ENGIE helpt u uw technologische processen zo slim en efficiënt mogelijk in te richten, tegen reële kosten. Zodat u uw patiënten en cliënten van de beste zorg kunt voorzien. Uw uitdagingen worden daarbij onze uitdagingen. Wij denken met u mee, maar we denken vooral verder, zoals u van een marktleider in technologie mag verwachten. Dankzij onze kennis van de markt, persoonlijke aanpak en jarenlange ervaring zijn we als geen ander in staat maatwerk te leveren en zo van toegevoegde waarde te zijn voor uw organisatie.

We kennen de praktijk en vertalen deze naar technische oplossingen. Bijvoorbeeld door u te helpen uw bedrijfsvoering dankzij innovatieve techniek duurzamer te organiseren. Zoals bij het Elisabeth Tweesteden Ziekenhuis, waar we een complete energiecentrale hebben ontworpen en gebouwd, en bovendien ook de exploitatie en het onderhoud op ons nemen. Het resultaat van die totaalaanpak? Een besparing in energiekosten van 20% en reductie in CO2 uitstoot van 30%. 

Innoveren kun je niet alleen

Samen met technische universiteiten, zorginstellingen en de top van het bedrijfsleven werken we aan grote en kleinere zorginnovaties die het werk van alle zorgprofessionals makkelijker maken. 

Zo heeft ENGIE samen met Van Wijnen voor Zuyderland Medisch Centrum het eerste pps-ziekenhuis van Nederland gebouwd. Hiermee is een aangename nieuwe verblijf-, behandel- en werkomgeving gerealiseerd voor patiënten, cliënten en personeel, waarin duurzaamheid, flexibiliteit en onderhoudsgemak voorop staan.

Energiemanagement en -exploitatie

Uw energiehuishouding effectief inrichten, zonder daarbij afbreuk te doen aan kwaliteit van zorg. Want de beste zorg voor uw patiënten en cliënten is uw belangrijkste doel.

Onze energie-experts kijken graag mee in uw organisatie om winstkansen in kaart te brengen, waarmee u niet alleen geld overhoudt om uw dienstverlening nog verder te optimaliseren, maar ook een slag maakt in duurzaamheid. Een thema dat zowel steeds meer vanuit de overheid gestimuleerd én verlangd wordt, maar u ook een voorsprong geeft in de zorgmarkt ten opzichte van andere instellingen. Duurzaam energiemanagement levert u dan ook dubbele winst op.

Wij zijn ENGIE Healthcare. Wij bieden de cure(ziekenhuizen)- en care(zorginstellingen)-sector een totaalpakket van duurzame, technologische oplossingen en services ter verbetering van hun bedrijfsvoering. Denk bijvoorbeeld aan Zorg ICT, Ehealth en Zorg Domotica. Bij al onze werkzaamheden gaan wij uit van de strengste eisen in continuïteit, kwaliteit en veiligheid, zodat u met uw dienstverlening op het hoogste niveau kunt opereren.

Lees hier meer over onze dienstverlening voor de zorgmarkt

Contact
Brochure Healthcare