De engineers van ENGIE geven u de zekerheid dat u op uw technische installaties kunt bouwen.

Van klimaatinstallaties en besturingssystemen tot complete hoogspannings- en procesinstallaties: onze engineers analyseren de klanteis, stellen een functionele beschrijving op, ontwerpen, begeleiden montages, verzorgen As Built en maken onderhoudsplannen op maat.

Professionele ondersteuning bij elke ontwerpopdracht

U kunt de ervaren engineers van ENGIE inzetten voor elke ontwerpopdracht. Ze hebben ruime ervaring in verschillende branches. De engineers van ENGIE:

Technische installatie met doordachte ontwerpen

Uw project is bij ons in goede handen. Of het nu concept-, basisontwerp of detailengineering betreft, voor procesinstallaties, HVAC- en ruimtemanagementsystemen, maar ook kentekenregistratie en toegangscontrolesystemen. Onze engineers verzorgen volledige systeemontwerpen en haalbaarheidstudies. We zorgen bovendien voor alle benodigde tekeningen en documenten, zoals uitvoeringstekeningen, materiaallijsten en begrotingen. Deze vormen de basis voor de bouw van de installatie. Brede vakkennis garandeert een doordacht technisch en functioneel ontwerp. Onze automatiseringsspecialisten integreren verder de juiste sensoren, regelaars en software, zodat uw installaties bijvoorbeeld reageren op de aanwezigheid van mensen in een ruimte of veranderende omgevingsfactoren. Met onze software richten we uw installatie volledig in naar uw wensen en eisen. Dit doen we zowel voor gebouwen als in de industrie. 

Eén interface voor al uw automatiseringssystemen

Om maximaal gebruikerscomfort te bieden, integreren wij indien gewenst de verschillende automatiseringssytemen binnen uw organisatie. Door het creëren van één interface bestuurt (comfort, functionaliteit) en beheert (onderhoud, energie) u al uw installaties op eenvoudige en overzichtelijke wijze. ENGIE heeft hiervoor haar eigen software ontwikkeld, die op uw specifieke situatie wordt aangepast. Vanzelfsprekend werken onze engineers nauw samen met eventuele andere technische leveranciers, zodat al uw installaties goed op elkaar aansluiten. 

Uw installatie goed onderhouden

Het onderhoud van uw installatie is essentieel. Wordt een installatie goed onderhouden, dan blijft hij jarenlang optimaal presteren. Voor een onderhoudsplan op maat kunt u ook bij ons terecht. Onze engineers maken een plan per machine. Daarbij houden ze rekening met:

Inzicht in prestaties

Om uw installatie zo efficiënt mogelijk te laten functioneren, is het noodzakelijk inzicht te hebben in haar prestaties. Zo kunt u namelijk tijdig bijsturen indien nodig. Onze applicatie-engineers ontwikkelen en implementeren de software die inzicht geeft in die prestaties. Zo monitoren en signaleren we de onderhoudsbehoefte, het energieverbruik en de wijze waarop uw installatie benut wordt. Onze geheel geautomatiseerde rapportages geven in één oogopslag weer waar mogelijkheden liggen voor optimalisaties en besparingen. Zo managen we zowel uw energie als performance naar de afgesproken KPI’s. 

Reversed engineering: uw installatie volledig benutten

Het werk van een ENGIE-engineer houdt niet op na de bouwfase. We streven naar continue verbetering. Onze engineers onderzoeken bijvoorbeeld of het onderhoud nog beter kan, geven bedieningsinstructies waar nodig, passen in overleg uw apparatuur aan of richten uw systeem opnieuw in. Zo zorgen we ervoor dat uw installatie voortdurend meebeweegt met uw organisatie.

Garandeerde kwaliteit

De kwaliteit van uw technische installaties staat bij ons voorop. Daarom ontwerpen onze engineers volgens de eisen en richtlijnen van GMP, FDA, EHEDG, Stoomwezen, AD merkblätter, ASME-BPE TÜV, NNI, ICE en CE-markering en voorschriften van de klant.

Meer weten?

Wilt u weten wat onze engineers voor u kunnen betekenen? Neem dan contact op met een van onze regiobedrijven.

 

Bekijk ook onze andere specialismen

 

Vind hier de ENGIE-
vestiging in uw buurt
Referenties