• 2019Verduurzaming
  • TielNederland
  • HealthcareMarkt

“We hebben als Santé Partners duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Veel van onze zorglocaties zijn al uitgerust met een warmtepomp en ook zonnepanelen verschijnen op steeds meer van onze daken. Wat betreft ons hoofdkantoor in Tiel konden we echter nog wel wat verduurzamingsslagen maken. Samen met ENGIE Services zijn we daarom aan de slag gegaan.”

Aan het woord is Robert van Vulpen, teamleider gebouwenbeheer van zorgorganisatie Santé Partners. Hij legt uit dat Santé vermoedde met het hoofdkantoor niet aan de eisen voor energielabel C te voldoen. In 2023 een vereiste voor kantoorgebouwen in het kader van energiebesparing en minder CO2-uitstoot. Daarbij kwam dat de hoogrendementsketel (HR) en de verbeterd rendementsketel (VR) die in het pand stonden volgens hem slecht waren. “Ze vormden geen stabiele basis voor een betrouwbare installatie.” 

Samen met ENGIE Services, waar Van Vulpen al goede ervaringen mee had als onderhoudspartner, ging hij aan de slag. “Met het energielabel voor het pand bleek het mee te vallen”, legt de gebouwenbeheerder uit. “Na berekeningen kwamen we al snel uit op label ‘B’. Er bleek binnen ons beschikbare budget echter meer mogelijk, zo maakte ENGIE Services duidelijk. Met de juiste duurzame oplossingen die we samen hebben besproken, zouden we in een klap klaar kunnen zijn voor 2030. Wanneer alle kantoorpanden energielabel ‘A’ moeten hebben.”

Meer lezen over deze samenwerking, klik hier voor de volledige referentie.