U beheert assets. Elke dag maakt u beslissingen over onderhoud, beheer, nieuwbouw en modificaties. Vroeger werd hierbij alleen naar kosten gekeken. Tegenwoordig worden ook prestaties en risico’s meegewogen. We noemen dat ook wel asset management.

Een asset management systeem, gebaseerd op de ISO norm 55001, vertelt u wat te regelen. Het doel is helder; het optimale uit uw assets te halen.

Wanneer je beheer uitvoert volgens het standaard recept, een-op-een vervangingen en de op dat moment goedkoopste installatie, ontkom je er niet aan dat je uitdagingen tegenkomt waarop je direct moet anticiperen en weinig invloed meer op kunt uitoefenen. Storingen bijvoorbeeld, of vervangingen die uiteindelijk duurder uitpakken. Beter is het om het beheer en onderhoud vooraf, en liefst al bij het ontwerp, goed gestructureerd te regelen. Dat kan alleen met een integrale langetermijnbenadering van minimaal 5 jaar. Vooruitkijken betekent immers dat er veel minder brandjes moeten worden geblust.

Sustainable Asset Management (SAM) 

Met Sustainable Asset Management (SAM) heeft u voortaan één integrale aanpak voor uw assetmanagement. SAM helpt u strategische investeringsbeslissingen te maken, verbetert uw risico management én zorgt ervoor dat de total cost of ownership (TCO) optimaal zijn voor de vereiste prestaties.

SAM is, simpel gezegd, een modulaire methodiek voor beheer en onderhoud om tijdens de gehele levensduur van assets optimale prestaties te realiseren. Het woord ‘modulair’ zegt het al: het SAM-model is op te bouwen op basis van uw wensen. Gebaseerd op uw organisatiedoelstellingen, kiest u de modules die voor u relevant zijn. Wilt u bijvoorbeeld voortaan audits zorgeloos doorstaan, dan is de module Wettelijk eisenbeheer voor uw van toepassing. Of wilt u meer grip op het energieverbruik van uw gebouw en installaties? In dat geval is de module Energiebeheer interessant.

Risico’s, prestaties en kosten in balans

Wij geloven in een volwaardig partnerschap. Dit realiseren we door informatie met elkaar te delen, u te adviseren en bovenal verder te kijken. We kijken niet alleen of een asset aan de wettelijke verplichtingen voldoet, maar ook naar dat wat nodig is om de prestaties, risico’s en kosten in balans te houden zodat deze asset ook daadwerkelijk waarde aan uw keten toevoegt. We kijken hoe kritisch een bepaalde installatie is voor uw bedrijfsproces, maken trendanalyses en doen verbetervoorstellen. Vooraf kunnen we aantonen dat u bepaalde investeringen uiteindelijk terugverdient.

SAM Game

Wilt u op een interactieve manier samen met uw collega’s kennis maken met de belangrijkste aspecten van asset management? Schrijft u zich dan nu in voor onze SAM Game. Tijdens het spel komt u tal van herkenbare vraagstukken tegen, zoals: investeren in nieuwe assets of bestaande assets verbeteren door onderhoud uit te voeren? Al snel wordt de vertaling naar uw dagelijkse praktijk gemaakt. De kern van asset management én het belang van onderlinge samenwerking in één sessie gevangen. Aanmelden of meer informatie aanvragen kan via SAM.NL@engie.com.

Referenties

Onze klanten ASML, Rabobank, Zuyderland en Bravis Ziekenhuis zijn al overtuigd van deze nieuwe vorm van asset management. Zij vertellen u graag hoe SAM hun werk eenvoudiger heeft gemaakt!

Contact
Referenties
Leaflet