ENGIE Smart Factory houdt robotiseringskosten laag

Op zoek naar automatiseringsoplossingen maar is product of proces variëteit te hoog? Of reiken de traditionele machineoplossingen niet om het beste uit uw productie te halen? Robots zijn uw antwoord. Echter, vaak zijn de ontwikkelkosten voor de implementatie van een robot in een productieomgeving onaantrekkelijk hoog. ENGIE Industrial Automation heeft unieke software ontwikkeld die robots flexibel maken, waardoor ze gemakkelijk in te passen zijn in ieder productieproces. Zo houden we de kosten laag.

Op dit moment worden robots doorgaans slechts voor één enkele taak geprogrammeerd. Zij voeren deze uit tot het einde van hun levenscyclus. We zien dit vooral in de auto-industrie, waar 50% van de robots wordt ingezet. Opnieuw programmeren en configureren kost zoveel tijd en geld dat dit vaak niet wordt gedaan. Terwijl allerlei componenten in de automatisering steeds slimmer en flexibeler worden, lijkt de industriële robot achter te lopen op deze ontwikkelingen.

Kostenbarriere

De grootste barrière is de merkafhankelijke programmeertaal en aanpak. Iedere robot heeft zijn eigen taal en ieder merk zijn eigen methode om de robot aan andere apparatuur te koppelen. De ontwikkelkosten voor de implementatie van een robot in een productieomgeving worden daardoor disproportioneel hoog, vergeleken met de kosten van de robot en natuurlijk met zijn potentie.

Flexibele software

Wij hebben geïnvesteerd in de ontwikkeling van een slimme, flexibele softwareschil voor industriële robots en randapparatuur: Smart Factory. Die zorgt er niet alleen voor dat robots merkonafhankelijk geconfigureerd kunnen worden, maar biedt ook de flexibele en razendsnelle, merkonafhankelijke koppeling naar sensoren, andere robots of controllers (bijvoorbeeld PLC of PC) en bovenliggende aansturingslagen (SCADA, MES, ERP). Om de software toegankelijk te houden wordt geen programmeertaal gebruikt, zoals bij traditionele automatisering, maar een variatie op grafische programmeertalen die voor kinderen werden ontwikkeld. Het gevolg is dat een productieproces niet geprogrammeerd, maar eerder geconfigureerd wordt. Zo kan een kind nu in vijf minuten doen wat een expert vroeger dagen kostte.

Benieuwd hoe we dit bij u kunnen toepassen? Neem dan contact met ons op.

Contact
Brochure