ENGIE en PowerQ, twee partners die kiezen voor langetermijnrelaties én duurzaamheid hoog in het vaandel hebben, sluiten de handen ineen. Partijen willen door het verhogen van het aantal laadpunten duurzame mobiliteit stimuleren in de zorgsector.

ENGIE heeft de ambitie om leiding te nemen in duurzame verandering. Dat doet ENGIE door onder andere bedrijven en consumenten te helpen verduurzamen en hun CO₂-uitstoot te verlagen. Op korte termijn valt de meeste milieuwinst te behalen met het faciliteren van elektrisch vervoer, onder meer door het plaatsen van laadpunten en het toevoegen van intelligentie aan de bestaande infrastructuur. In deze samenwerking zal PowerQ zorgdragen voor het klantcontact, en draagt ENGIE zorg voor de technische dienstverlening en laadpunten infrastructuur van elke zorgklant.

Het samenwerkingscontract werd recent getekend bij ENGIE Infra & Mobility in Dordrecht. De overeenkomst loopt tot 31 december 2023. Beide partijen zijn trots om gezamenlijk op weg te gaan naar een groener Nederland.