Met de bouw van het meest duurzame onderwijsgebouw van Nederland heeft ENGIE zich geselecteerd voor de eerste UNETO-VNI Innovatie Award 2017 dat op 27 september uitgereikt wordt.

Energy Academy Europe

Wat maakt het gebouw zo innovatief? Het gebouw is een icoon op het gebied van duurzaamheid dankzij onder andere een zonneschoorsteen, warmte- en koudeopslag (WKO) en zonnepanelen. Om de duurzame energie-uitgangspunten te realiseren, heeft het gebouw een bijzondere bouwvorm dat uit twee delen bestaat. Aan de noordzijde worden onderzoeksruimtes met laboratoria en aanverwante werkruimtes ingericht; aan de zuidkant bevinden zich werklandschappen, onderwijsruimten en een wintertuin. Kortom, alles in het gebouw staat in het teken van duurzaamheid.

Wat is de functie van het gebouw? In de Energy Academy Europe bundelen Hanzehogeschool Groningen en Rijksuniversiteit Groningen bestaand onderwijs, nieuw onderwijs en onderzoek op het gebied van energie en energietransitie. De duurzame maatregelen tezamen hebben ervoor gezorgd dat dit gebouw is onderscheiden met een BREAAM ‘Outstanding’ certificaat.

Wilt u ENGIE helpen deze innovatie prijs te winnen? Stem dan via website van UNETO VNI: Stemformulier. Meer over het innovatieve Energy Academy Europe kan u lezen via: https://www.detechniekachternederland.nl/energie/gebruik-duurzame-energie/energy-academy-europe-geopend/