ENGIE en Bouwinvest Office Fund hebben de handtekening gezet onder het Energie Prestatie Contract voor WTC The Hague. Het doel van dit contract is om de komende jaren gezamenlijk het energiegebruik van WTC The Hague terug te dringen om te kunnen voldoen aan de klimaatdoelstellingen van Parijs.

Het contract heeft betrekking op de kantoortorens A, B, C, en E met een totaaloppervlakte van ca. 110.000 m2 bruto-vloeroppervlakte (BVO). Bas Jochims, Director Dutch Office & Hotel Investments bij Bouwinvest: “WTC The Hague heeft al energielabel A, is BREEAM In-use Excellent gecertificeerd en voorzien van een Warmte Koude Opslag (WKO) installatie maar we moeten nog een grote slag slaan wat betreft het energieverbruik om te kunnen voldoen aan de eisen van het Parijse klimaatakkoord. Voor een kantoor ligt die eis op 50 kWh per m2 BVO.”

ENGIE en Bouwinvest werken al een aantal jaren samen voor het beheer en onderhoud van de technische installaties van WTC The Hague en hebben als aanvulling daarop nu dit Energie Prestatie Contract getekend. “ENGIE heeft dus de juiste kennis om de energieprestatie van het WTC te verbeteren en ons te adviseren. Samenwerken met ENGIE via een Energie Prestatie Contract is een logische keuze omdat we zo optimaal gebruik kunnen maken van de aanwezige technische kennis van het gebouw.”, aldus Bas Jochims.

Bouwinvest en ENGIE gaan samen bepalen welke investeringen er precies zullen plaatsvinden om het gebouw ‘Paris Proof’ te maken. Er wordt in ieder geval gekeken naar het optimaliseren van de huidige installaties en het plaatsen van zonnepanelen.