Technologisch dienstverlener ENGIE Services in Rotterdam en logistiek dienstverlener MAAT hebben een nieuw samenwerkingscontract getekend. Een contract voor het leveren van transport met maatschappelijke verantwoordelijkheid als basis.

 MAAT rijdt inmiddels ruim 20 jaar voor ENGIE. Op de vraag van ENGIE om een nieuw contract op te stellen waarin duurzaamheid het uitgangspunt vormt, stond MAAT volledig open. Het nieuwe contract bevat een MVO-clausule met concrete afspraken en doelen over veiligheid, routeoptimalisatie, wagenpark, rijgedrag, ketenaansprakelijkheid en integriteit. Per van Sintmaartensdijk, Manager Sourcing van ENGIE: “MAAT is een professionele partner die aansluit bij het duurzaam gedachtegoed waaruit ENGIE denkt en handelt. Deze nieuwe overeenkomst is voor zowel ENGIE als MAAT een belangrijke stap om verdere verduurzaming te realiseren”.

Partnership

Het nieuwe contract betekent een continuering, maar vooral ook een verdieping van de samenwerking. “Een echt partnership”, aldus Transportmanager Jeroen van Hemert van MAAT. “Door de lange geschiedenis en intensieve samenwerking zijn wij met ENGIE meegegroeid. Daardoor voelen wij haarfijn aan waar de behoefte ligt en kunnen wij vanuit onze expertise meedenken over verbetertrajecten.” Beide partijen hebben gewerkt aan de ontwikkeling van een nieuwe vorm van samenwerking via systeemintegratie. Deze koppeling zorgt onder andere voor minder administratie en een lager aantal lege kilometers, bijvoorbeeld door het combineren van transporten.

Transport

MAAT is huisleverancier van ENGIE voor de regio Groot Rotterdam voor nationale en internationale transporten. MAAT verzorgt voor ENGIE diverse logistieke diensten, waaronder exceptioneel transport, kraantransport, shutdown- en nieuwbouwprojecten en express vervoer. Dit alles met een modern wagenpark dat voldoet aan de laatste milieu- en veiligheidsnormen.