ENGIE is dé trotse partner van Solar Team Eindhoven die een gezinsauto bouwt die rijdt op zonne-energie. Samen leveren wij een directe bijdrage aan de passie die wij allen delen: een samenleving die onafhankelijk is van fossiele brandstoffen met 0-carbon as a service.

Tot op heden heeft Solar Team Eindhoven drie gezinsauto’s gebouwd die rijden op zonne-energie, namelijk Stella, Stella Lux en Stella Vie. Dit jaar levert ENGIE een bijdrage aan het bouwen van de meest geavanceerde zonneauto ter wereld. Op donderdag 4 juli 2019 heeft het Solar Team Eindhoven voor de vierde keer een zonneauto met de naam Stella gepresenteerd. Net als haar voorgangers zal de Stella Era worden ingezet tijdens de World Solar Challenge in Australië.

"We presenteren niet alleen een nieuwe zonneauto, maar een nieuw tijdperk. Een tijdperk waarin auto’s geen energieconsumenten zijn, maar energiebronnen. Vandaar de naam Stella Era", aldus Carijn Mulder, teammanager van Solar Team Eindhoven. Tijdens de feestelijke onthulling in hartje Eindhoven werd de auto en haar kenmerken gepresenteerd:

Solar Challenge

In oktober verdedigt het Eindhovense team zijn wereldtitel tijdens de Bridgestone World Solar Challenge. Dit is het Wereld Kampioenschap voor gezinsauto’s op zonne-energie dat eens in de twee jaar plaatsvindt in Australië. In dit kampioenschap wordt een afstand van 3000 km van Darwin tot Adelaide afgelegd. Solar Team Eindhoven is driemaal op rij Wereldkampioen geworden in de klasse van de BWSC.

Wil je meer weten? Ga naar: https://solarteameindhoven.nl/stella-era/

Meer weten over zonne-energie?

Meer weten over duurzame opwek?