Het ‘Zonnebos’ van Achmea voorziet in 15% elektriciteitsvoorziening van deze kantoorlocatie

De duurzame architectonische carport-installatie maakt deel uit van het nieuwe parkeerterrein van Achmea in Apeldoorn. 3200 zonnepanelen en 30 extra laadpunten voor elektrisch rijden zijn gerealiseerd, daardoor voorziet Achmea samen met de 600 panelen (die al aanwezig waren), zelfstandig 15% van de elektriciteitsvoorziening van hun kantoorlocatie. Door het Zonnebos komt Achmea weer een stapje dichterbij haar duurzaamheidsdoelstellingen, volledig klimaatneutraal in 2030.

Locatie: Apeldoorn
Realisatie: Oktober 2019 - februari 2020
Opdrachtgever: Achmea
Activiteit: Elektrotechniek, infra, staalbouw, zonne-energie

 

Duurzame carport 

C0-creatie

De ontwikkeling en realisatie van dit duurzame traject is tot stand gekomen door de samenwerking met ENGIENBArchitecten, staalbouwer Moeskops en Van Boekel Infra. Een echte co-creatie waarmee we een gedeelte van de duurzaamheidsdoelstelling van Achmea waar maken.

Live webcam

Interesse om dit project te volgen, klik hier naar de live webcam op de bouwplaats in Apeldoorn.

Foto's 1ste paneellegging

 

 

 

 

 

Foto's Opening Zonnebos 10 februari 2020

  

 

 

 

 

 

 

De juiste energiemix

ENGIE wekt in Nederland met drie bronnen elektriciteit op: zon, wind en gas. Deze drie bronnen combineren we slim. Zo zorgen we ervoor dat onze klanten ook elektriciteit hebben, als het niet waait en dat energie beschikbaar, betaalbaar en duurzaam is. Lees meer >>

Meer weten over zonne-energie?

Contact

Referentie Zonnepark Vierverlaten