De duurzaamste kilometer is de niet gereden kilometer. Vanuit die gedachte wil Trias Mobilica collega’s laten nadenken over duurzame keuzes in mobiliteit. Dit mobiliteitsinitiatief komt vanuit ENGIE’s young professional organisatie NXT die het ondernemerschap van haar leden stimuleert om een positieve impact te hebben op de toekomst van ENGIE.

NXT-er Ronald Bakx: “Het streven is een structurele gedragsverandering, waardoor we onze collega’s bewuster maken, mobiliteit verminderen en besparen op de CO2-uitstoot. De uitdaging is om houding en gedrag van onze (lease)rijders te veranderen. Het patroon te doorbreken dat alles met de auto moet. Dit kost tijd, maar door herhaling in communicatie en met volharding komen we er!”

Serieuze besparingen gerealiseerd

Trias Mobilica is begonnen als een lokaal initiatief om videoconferencing, carpoolen en carsharing te stimuleren. In 2017 is dit verder uitgerold binnen ENGIE. Met nog een paar bedrijfsonderdelen te gaan is er vrijwel landelijke dekking. En dat levert mooie resultaten op. Binnen ENGIE hebben we met Trias Mobilica in 2017 in totaal 885.000 km, 195 ton CO2 en € 116.644 bespaard. De carpoolapp Toogethr die hiervoor eind 2016 is gelanceerd heeft inmiddels 263 gebruikers en piekte in oktober met bijna 180 gedeelde ritten.

triasmobilicakopie

Bewust kiezen voor duurzaam reizen

De cijfers zijn mooi, maar het is het topje van de ijsberg. In 2018 wil Trias Mobilica het onderwerp duurzame mobiliteit in de organisatie borgen, zodat collega’s hier structureel aandacht voor hebben. Ronald: “Elke dag kun je de keuze maken duurzamer te reizen en wanneer iedereen die keuze bewust gaat maken, heeft Trias Mobilica zijn doel bereikt.”