Voor alle soorten water de juiste oplossing.

ENGIE Water Solutions heeft tientallen jaren ervaring in het realiseren van waterzuiveringsinstallaties. Wij installeren het leidingwerk en realiseren de bekabeling. Dankzij de groeiende complexiteit en intelligentie van installaties, groeit ook onze rol in het realisatieproces. Daarom nemen wij als system integrator steeds vaker de verantwoordelijkheid voor het totaalconcept van de waterzuiveringsinstallatie.

Waterschappen & Drinkwaterbedrijven

ENGIE Water Solutions heeft talloze Design & Buildprojecten gerealiseerd voor waterschappen (RWZI’s en gemalen) en drinkwaterbedrijven (waterproductiebedrijven). Vanzelfsprekend maken we gebruik van de meest innovatieve technologie, bijvoorbeeld om de efficiency van de installatie te verhogen en zo een zo hoog mogelijke energiebesparing te realiseren. Ook onderhouden we meer dan 20 RWZI’s. Bekijk voor meer informatie enkele van onze bijzondere referenties:

Industrie

Een waterzuiveringsinstallatie die voldoet aan alle wettelijke voorwaarden en eisen? Uw waterverbruik verlagen? Of proces- en -afvalwater slimmer behandelen? ENGIE is uw ervaren, innovatieve partner in waterbeheer en ontwerpt bouwt en renoveert waterbehandelingsinstallaties. Wij garanderen kwalitatief goede en economisch rendabele resultaten bij uw waterbeheer. Dankzij onze kennis van en investeringen in duurzame innovatie bespaart u op het gebied van waterbereiding, waterbesparing, afvalwaterbehandeling en slibverwerking. Graag nemen wij u alle zorg uit handen: advies, ontwerp, realisatie en onderhoud. Als u dat wilt, verzorgen we ook de financiering. Zo kunt u zich richten op uw core business. Lees meer over onze oplossingen in de leaflet ‘Industriële wateroplossingen’.

Om uw waterhuishouding te analyseren hebben wij een waterscan ontwikkeld. Deze scan is speciaal gericht op de industriële ondernemingen. Zo brengen we besparingsmogelijkheden en procesverbeteringen voor u in kaart. U ontvangt van ons aansluitend een advies voor optimalisatie op zowel proces- als (duurzaam) technologisch niveau. Vanzelfsprekend zijn we u ook graag van dienst bij de implementatie van deze verbeterslagen.

Onze technische kennis van werktuigbouw, elektrotechniek en automatisering combineren we steeds vaker met de kennis van eigen procestechnologen. Vanuit dat perspectief ontstaan concepten als DBFMO, waarmee wij u volledig – of indien gewenst gedeeltelijk –ontzorgen.

Met DBFMO-contracten (Design, Build, Finance, Maintain en Operate) leveren of zuiveren wij water voor een vaste prijs per m3. Bij onze dochteronderneming NWB (New Water Business) Tilburg, doen we dit bijvoorbeeld voor gerenommeerde industriële relaties. Wij zuiveren tot 2031 hun afvalwater in onze centrale zuivering, die we monitoren en bedienen op afstand via onze NWB (New Water Business Control Room. Met DBFMO beslaan wij alle disciplines en kunnen wij een totaalconcept bieden. Vanzelfsprekend kunt u ook bij ons terecht voor de uitvoer van afzonderlijke waterprojecten, onderhoud van uw waterinstallaties of advies over waterbeheer.

Contact
Referenties