Dienstverlening
Verduurzamen, optimaliseren én automatiseren

Vanuit meerdere disciplines bedienen we diverse opdrachtgevers in de Food & Beverage markt. Op deze pagina zetten we de meestvoorkomende dienstverlening op een rij. De installaties waaraan we werken bij klanten beschouwen we altijd als onze eigen, zo zorgen we voor een goede kwaliteit van dienstverlening.

Wij zijn een partner op de volgende kennisgebieden: 

Zit de dienstverlening die u zoekt hier niet tussen? Klik dan hier voor onze overzichtspagina met de dienstverlening van ENGIE voor de Food & Beverage-markt. 


Industriële automatisering 

Door het proces te automatiseren levert u een stabiele hoge productkwaliteit en kunt u tot wel 40% besparen op uw energiekosten. Automatisering geeft een rijke bron van managementinformatie, waardoor u effectiever, efficiënter en zuiniger kunt produceren. Een ander voordeel is dat u kostenverantwoord, aantoonbaar duurzamer en met een groter rendement kunt produceren.

Meer weten over industriële automatisering?


Beheer & Onderhoud

Passend onderhoud en beheer is van strategische waarde voor de voedingsmiddelenindustrie. De exportwaarde binnen de Agro- en Foodsector groeit jaarlijks. Tegelijkertijd stelt de internationale wet- en regelgeving steeds hogere eisen aan producten en het productieproces in de voedingsmiddelenindustrie. Standaardisatie, voedselveiligheid en verplichte verduurzaming maken onderhoud uitdagender. Door onderhoud en beheer structureel in uw processen en organisatie in te bedden, bent u beter in staat te voldoen aan de vele eisen in de gehele keten én beheerst u de kosten gemakkelijker. Zo kunt u continuïteitsverbetering waarborgen en dat levert u een lager energieverbruik en een hoger rendement op.

Ontdek meer over Sustainable Assetmanagement


Duurzame koeling

Voedselveiligheid en hoge productkwaliteit zijn essentieel voor het runnen van een succesvol bedrijf in de Food & Beverage-sector. Koeling levert een belangrijke bijdrage aan de productkwaliteit. Van de wereldvoedselproductie gaat bijvoorbeeld een derde verloren door gebrekkige koeling. Duurzame koeling en duurzame productiemethoden zijn een must voor behoud van topkwaliteit en beschikbaarheid van voedsel. Het is dan ook de hoogste tijd voor de overstap naar duurzaam koelen. Zo behouden uw producten hun kwaliteit maximaal en verlaagt u de impact op het milieu. ENGIE Refrigeration ontwikkelt, installeert en onderhoudt milieuvriendelijke koelinstallaties.

Meer weten over Duurzame Koeling?


Van duurzaam produceren naar duurzaam ondernemen

Consumenten verwachten steeds meer dat de gehele voedselketen duurzaam produceert om zo het beslag op schaarse grondstoffen, energie en water zoveel mogelijk te beperken. Ook de overheid heeft hier duidelijke richtlijnen voor gegeven. Als u duurzaam produceren ook wilt inco rporeren in uw organisatie en uw investeringen wilt legitimeren, moet u ervoor waken dat investeringen niet ten koste gaan van uw core business. 

ENGIE is de enige partij in Nederland die kennis heeft van energie, water, omgeving én technologie. Wij maken een integrale scan van uw bedrijf en laten u zien wat investeren in duurzaamheid u oplevert. Wij geven u inzicht in oplossingen, brengen kansen en risico’s in kaart en laten u zien wat dit voor uw winstgevendheid betekent. Ook helpen we u graag bij het implementeren van onze adviezen en de financiering ervan.

Meer te weten komen over verduurzaming?


Op zoek naar iets anders?

Zit de dienstverlening die u zoekt hier niet tussen? Klik dan hier voor onze overzichtspagina met alle dienstverlening voor de Food & Beverage.