Veel installatieonderdelen maken we zelf. Daardoor kunnen we u deze voor een gunstige prijs aanbieden.

We beschikken over ruime werkplaatsen met een forse productiecapaciteit voor zowel productie als prefabricage. Dankzij onze kennis en jarenlange praktijkervaring met het ontwerpen, bouwen en installeren van zowel installaties als onderdelen garanderen wij u de hoogste kwaliteit. Vanzelfsprekend testen wij alle onderdelen uitvoerig voor ingebruikname.

Veilige en optimale productie grote onderdelen in eigen fabrieken

Schakelborden, leidingen en vaten ontwikkelen we in onze eigen fabrieken. Ook grote vaten en tanks produceren we zelf. Dankzij fabricage in onze fabriekshal creëren we de meest optimale en veilige omstandigheden. We werken met onze eigen kranen en uitvoerig geteste materialen en sluiten invloeden van buitenaf, zoals het weer, volledig buiten. De ruime opzet van onze werkplaatsen stelt ons in staat vrijwel ieder onderdeel te produceren, ongeacht de grootte of het gewicht. Via verbindingen tussen onze werkplaatsen en open water kunnen we onderdelen vervolgens snel verschepen en leveren. Lees hier alles over apparatenbouw door ENGIE.

Van prefabricage leidingwerk tot skid- en modulaire bouw

Ook fabriceren we grote producten in onderdelen, die we op locatie voor u monteren en installeren. ENGIE beschikt over een van de grootste pipingshops van Europa. Hier voeren onze vakmensen kwalitatief hoogwaardig fabricagewerk uit: van prefabricage van leidingwerk tot aan skid- en modulaire bouw van procesinstallaties. Zo produceren we hier tanks en warmtewisselaars, maar ook complete zuiveringsinstallatie- en doseersystemen. Van de (pre)fabricage van zware constructies tot “high purity” leidingsystemen: alle carbon steel en stainless steelmaterialen kunnen binnen dit productiebedrijf verwerkt worden. Alle voorzieningen die uw organisatie nodig heeft, zijn onderdeel van onze prefab-module. Van verwarming tot riolering en bekabeling. Onze kant-en-klare modules koppelen wij op locatie snel en eenvoudig aan elkaar met speciaal hiervoor ontwikkelde verbindingen. Lees hier alles over centrale prefabricage door ENGIE.

Panelenbouw

Ten slotte bouwen we ook de besturings- en verdeelsystemen voor uw installatie in onze werkplaatsen, om ze vervolgens kant- en klaar bij u te installeren. Denk aan besturingssystemen voor machines, gebouwbeheersystemen (HVAC), bruggen, tunnels en meer. Onze verdeelsystemen kunnen tot wel 6000 ampère verwerken. Het uitgangspunt voor de bouw van deze systemen is het ontwerp van onze vakkundige engineers. Om te voorkomen dat er na plaatsing nog aanpassingen verricht moeten worden, voeren we in onze werkplaats voor plaatsing op locatie een uitvoerige functionele test uit. De uitvoerder toetst bijvoorbeeld voor afname of alle specificaties en voorschriften juist zijn gehanteerd en toegepast, alle belangrijke metingen (hoogspanningstest en aardcircuitmeting) zijn uitgevoerd  en voor alle in- en uitgaande kabels en leidingen de juiste  aansluit- mogelijkheid en ruimte aanwezig is.

Voordelen van ENGIE panelenbouw in eigen huis

Voordelen van prefabricage en modulair installeren

Wilt u de doorlooptijd van uw bouwproject verkorten en toch beschikken over moderne en flexibele installaties? Kies dan voor prefab en/of modulair installeren van ENGIE. Met deze bouwmethode bespaart u tijd en geld.

Meer weten?

Wilt u meer weten over onze productie en prefabricage? Neem dan contact op met een van onze regiobedrijven.

 

Bekijk ook onze andere specialismen

 

Vind hier de ENGIE-
vestiging in uw buurt
Referenties