Predictive maintenance verhoogt de productiviteit van uw bedrijf 

De beschikbaarheid en betrouwbaarheid van uw installaties zijn cruciaal voor de productiviteit van uw bedrijf. Als een installatie onverwacht stil staat, is de kans groot dat dit gevolgen heeft voor de continuïteit van bedrijfsprocessen. In het ergste geval kan dit leiden tot leveringsproblemen aan klanten en tegenvallende resultaten voor de aandeelhouder(s). Maar het gaat vaak ook ten koste van de sfeer onder medewerkers. Gedrevenheid en zelfverzekerdheid maken in veel gevallen plaats voor stress en onzekerheid, wat ervoor zorgt dat de productiviteit nog eens verder onder druk komt te staan. Zonde, als je bedenkt dat veel storingen eigenlijk voorkomen kunnen worden.

Predictive maintenance vergroot de beschikbaarheid van installaties en daarmee de productiviteit. Door data met zelflerende algoritmes om te zetten in informatie, voorspelt ENGIE wanneer een installatie dreigt te falen. Zo kunnen we op het juiste moment onderhoud verrichten en de impact van een storing op bedrijfsprocessen verkleinen.

Combineren domeinkennis en algoritmes

Binnen ENGIE is door jarenlange ervaring in het onderhoudsdomein en de focus op digitalisering een krachtig aanbod in predictive maintenance ontstaan. Onze onderhoudsexperts en data scientists werken nauw samen in het dataonderzoek en de ontwikkeling van algoritmes, waardoor er beter inzicht ontstaat in de conditie van installaties. Dit inzicht vormt de basis voor onze activiteiten op het gebied van onderhoud en beheer en zorgt ervoor dat wij installaties van klanten beschikbaar houden. Met een productief bedrijfsproces als resultaat.

ENGIE’s IoT-platform

ENGIE heeft een eigen IoT-platform dat voldoet aan de hoogste veiligheid- en privacynormen. Het platform geeft ons en onze klanten altijd en overal real-time inzicht in de conditie van installaties, zoals een tunnel, een productielijn of een koelinstallatie.

Overzicht van alle bedrijfsinstallaties
Wat ons platform uniek maakt, is dat het niet alleen eigen algoritmes draait, maar ook de algoritmes van leveranciers en startups opneemt. Hierdoor wordt altijd een oplossing voor uw probleem gevonden en ontstaat er één portaal voor al uw slimme installaties.

Alle voordelen op een rij

Meer weten over Predictive Maintenance van ENGIE? Mail uw bericht naar pdm.nl@engie.com.

Contact
Folder
Infographic