Volgens de NEN 3140 dient een VOP’er periodiek te worden geïnstrueerd met een VOP cursus.

ENGIE is gespecialiseerd in het uitvoeren van de VOP cursus. De cursus waarbij je wordt opgeleid tot Voldoende Onderricht Persoon.

Volg de NEN 3140 VOP cursus op uw locatie of een vestiging van ENGIE


Lees direct meer over:


Wat is een VOP cursus?

Volgens de NEN 3140 dient een VOP’er periodiek te worden geïnstrueerd met een VOP cursus. De VOP cursus van ENGIE is daarom onmisbaar voor personen die zijn aangewezen als Voldoende Onderricht Persoon (VOP). Dit zijn medewerkers die eenvoudige elektrotechnische werkzaamheden (gaan) uitvoeren, maar niet beschikken over een elektrotechnische opleiding. 

Toetsing

De uitvoering van de praktijktaak betreft één of enkele taken waarvoor VOP’ers in uw organisatie zijn aangewezen. Dit kan bijvoorbeeld het vervangen van een wandcontactdoos of verlichtingsarmatuur zijn, het resetten van een thermisch relais of het vervangen van een zekering. De praktijktaken die zullen worden behandeld, worden samen met u bepaald.


Inhoud VOP cursus

De NEN 3140 VOP basiscursus duurt vier uur. Tijdens deze cursusdag leren onze gecertificeerde instructeurs je alle gevaren en risico’s die je moet kennen om veilig eenvoudige werkzaamheden aan elektrotechnische installaties uit te kunnen voeren. Ook leer je de gevaren en risico’s zoveel mogelijk te beperken. 

De onderwerpen die behandeld zullen worden tijdens de VOP cursus zijn:

Prijs VOP cursus

De VOP cursus op uw locatie kan worden verzorgd in heel Nederland.


Na afloop van de VOP cursus. 

 NEN 3140: VOP Cursus. Niet verplicht, maar wel waardevol.

Lees hier verder over de NEN 3140

Na afloop van de VOP cursus ontvangen deelnemers bij een voldoende resultaat een door de NEN erkend certificaat. Vanzelfsprekend voldoet onze opleiding aan alle vereisten zoals in de NEN 3140 omschreven.Wil je jouw kennis en vaardigheden op het juiste niveau houden, dan adviseren wij je deze cursus minimaal één keer per vier jaar te herhalen. Ook adviseren wij om de herinstructie mede af te stemmen op je NEN 3140 aanwijsbeleid.

Meer informatie over de NEN 3140: VOP Cursus

Voor het inplannen van een cursus kunt u contact opnemen met onze afdeling Inspecties via 088 484 99 99 of per e-mail: inspecties.nl@engie.com.

Bekijk alle keuringen & Inspecties waarvoor u bij ons terecht kunt

Lees meer over de NEN 3140 keuring

Overzicht Inspecteren, valideren, certificeren 

Contact