Vanaf 1 januari 2017 dienen alle bestaande, middelgrote stookinstallaties met een nominaal vermogen (Pn) van 1 tot 50 MW te voldoen aan de aangescherpte NOx-emissie-eisen van 70 mg/m3.

Oplossingen – Services – Keuringen en Inspecties - NOx-emissiemeting stookinstallaties

Voor stookinstallaties met een nominaal vermogen van >400kW, die na 1-1-2013 in bedrijf zijn genomen, was deze wetswijziging al van kracht.

 

 

Laat uw installatie controleren

Wat de aangescherpte emissie-eisen betekenen voor uw stookinstallatie, hangt af van het type en de leeftijd van de installatie. Om zeker te weten of uw installatie voldoet aan de aangescherpte regelgeving, controleert u of de juiste rapportages aanwezig zijn. Is dit niet het geval? Laat dan de SCIOS-gecertificeerde inspecteurs van ENGIE Services een NOx-emissiemeting uitvoeren op uw installatie.

EBI-inspectie en PI-inspectie

Naast een NOx-emissiemeting kunnen onze inspecteurs ook een EBI-inspectie en PI-inspectie uitvoeren op uw stookinstallatie en de daarbij behorende brandstoftoevoerleiding. Zo weet u of uw stookinstallatie veilig functioneert, hoeveel energie hij verbruikt en of u nog efficiënter kunt stoken.

NOx-emissiemeting laten uitvoeren?

Bent u geïnteresseerd in een NOx-emissiemeting, een periodieke meting of een controlebezoek? Neem dan contact op met uw contactpersoon binnen onze organisatie, stuur uw aanvraag naar scios.nl@engie.com of vul onderstaand formulier in.

Totaaloverzicht keuring technische installaties

Hieronder vindt u diverse diensten waar onze afdeling Technical Inspections & Solutions in gespecialiseerd is.

Contact