Bekwaam personeel is onmisbaar voor het veilig werken aan of in nabijheid van een laagspanningsinstallatie.

Dit is de reden dat de NEN 3140-norm vereist dat personeel dat met laagspanningsinstallaties werkt periodiek over veiligheid wordt geïnstrueerd. U kunt bij ons terecht voor de instructie van uw medewerkers met een NEN 3140 cursus.

NEN 3140 cursus

De NEN 3140 cursus staat in het teken van ‘veilig werken met elektrotechniek’. De cursus is gebaseerd op de NEN 3140 norm en heeft een duur van ongeveer vijf uur. De NEN 3140 cursus is perfect geschikt als basis- of herhalingscursus voor:

Inhoud NEN 3140 cursus

Onder andere de volgende onderwerpen zullen worden behandeld tijdens de NEN 3140 cursus: 

Na het volgen van deze training kennen uw medewerkers dan ook hun bevoegdheden, zijn zij op de hoogte van de geldende wetgeving en normen en weten zij hoe een installatie is opgebouwd en kennen ze de functionaliteit. Ze herkennen gevaren en ze weten hoe de veiligheid te waarborgen. 

Vertaling inhoud NEN 3140 cursus naar praktijk

De NEN 3140 cursus wordt ondersteund door voorbeeldvideo’s en er is volop ruimte en aandacht voor het bespreken van praktijkvoorbeelden van de aanwezigen. De cursus wordt verzorgd door onze eigen instructeurs, die tevens als NEN 1010-/NEN 3140-inspecteur werkzaam zijn. Zij zijn dan ook gewapend met een flinke dosis praktijkervaring.

De NEN 3140 cursus wordt afgesloten met een aansluitende toets en bij voldoende resultaat zal een certificaat worden verstrekt. Vanzelfsprekend voldoet onze opleiding aan alle vereisten, zoals die in de NEN 3140 omschreven staan.

Prijs NEN 3140 cursus

Op uw locatie*: € 1.450 per sessie van maximaal 12 deelnemers (excl. BTW)
Op locatie ENGIE: € 270 per deelnemer (excl. BTW)

*ENGIE verzorgt de NEN 3140 cursus op uw locatie in de volgende provincies: Noord-Holland, Friesland, Groningen, Drenthe, Flevoland en Overijssel. U bent bij ons ook aan het juiste adres voor een VOP cursus voor uw medewerkers .

Voor het inplannen van een cursus op uw locatie, neemt u direct contact op met ENGIE Inspecties op telefoonnummer +31 88 484 99 99 of per e-mail: inspecties.nl@engie.com

Totaaloverzicht keuring technische installaties

Hieronder vindt u diverse diensten waar onze afdeling Technical Inspections & Solutions in gespecialiseerd is.

Contact