Om de veiligheid te waarborgen, dienen volgens de NEN 3140 en NEN 3840 organisaties met een laag- of hoogspanningsinstallatie een installatieverantwoordelijke (IV) toe te wijzen.

Deze is verantwoordelijk voor veilige bedrijfsvoering van elektrische installaties. Onder bedrijfsvoering vallen bijvoorbeeld het onderhoud, gebruik, inspectie en beheer aan of nabij de installatie en de veiligheid van elektrische arbeidsmiddelen. U kunt ervoor kiezen de installatieverantwoordelijkheid extern te beleggen. Bijvoorbeeld als u geen personeel in dienst heeft dat beschikt over het vereiste middelbaar elektrotechnisch niveau (gelijk aan WEB-niveau 4). Lees verder om te achterhalen hoe wij u daarbij kunnen ondersteunen.

Externe installatieverantwoordelijke

De specialisten van ENGIE Services zijn zowel elektrotechnisch als juridisch onderlegd. Zij kunnen als gedelegeerd installatieverantwoordelijke de relevante wetgeving en normen op de juiste wijze voor u toepassen. U kunt de verantwoordelijkheid volledig extern beleggen of u kiest voor gedeelde verantwoordelijkheid. Afhankelijk van uw situatie kiest u bijvoorbeeld voor volledige ontzorging of houdt u wellicht liever zelf wat touwtjes in handen. We zetten de opties graag voor u op rij:

Meer weten over de externe installatieverantwoordelijke?

Overweegt u installatieverantwoordelijkheid extern te beleggen, wilt u graag advies over welke constructie het beste bij uw situatie past of wilt u meer informatie over installatieverantwoordelijkheid? Neem gerust contact met ons op. Bel ons op nummer +31 88 484 99 99 of mail naar inspecties.nl@engie.com.

Totaaloverzicht keuring technische installaties

Op zoek naar iets anders? Klik op de links om meer te weten te komen over andere diensten van onze afdeling Technical Inspections & Solutions.

Contact