De ATEX-richtlijn is in het leven geroepen om explosies te voorkomen

Oplossingen – Services – Keuringen en Inspecties - ATEX

Bestaat binnen uw productieomgeving en -proces explosiegevaar, dan bent u verplicht aan de ATEX-richtlijn te voldoen. Vaak blijkt de implementatie van ATEX 153 complex. Het opstellen van het benodigde explosieveiligheidsdocument vergt veel tijd, inzicht en voldoende kennis, dit nemen wij graag uit handen voor u. Onze experts hebben jarenlange ervaring met installatie, onderhoud en inspectie van installaties in een explosiegevaarlijke omgeving volgens de ATEX-richtlijn.

Van explosieveiligheidsdocument tot ATEX-inspectie

Onze specialisten hebben ruime ervaring in alle takken van industrie, zoals onder meer (petro)chemie, afval en milieu, energie, olie en gas, houtverwerkende industrie, verfindustrie, metaalverwerkende industrie, voedingsmiddelenindustrie en de farmaceutische industrie. Of het nu gaat om gasexplosiegevaar of stofexplosiegevaar, onze experts verzorgen het volledige traject: van de inventarisatie, het opstellen van het explosieveiligheidsdocument tot de ATEX-inspectie. Na de ATEX-inspectie ontvangt u van ons een heldere rapportage met concrete adviezen om eventuele gebreken op te lossen en, indien u wenst, herstellen we eventuele gebreken voor u .

De volgende taken verzorgt ENGIE Services met betrekking tot de implementatie van ATEX 153:

Meer informatie over ATEX-richtlijn of ATEX-inspectie uitvoeren?

Wilt u dat een ervaren specialist de implementatie of inspectie van ATEX 153 voor u verzorgt? Of wilt u graag meer informatie over wat de ATEX-richtlijn voor u betekent? Neem dan contact op met ENGIE Inspecties. Direct te bereiken op telefoonnummer +31 88 484 99 99 of per e-mail: inspecties.nl@engie.com.

Meer over de ATEX-richtlijn

De inspecteurs van ENGIE controleren of uw installaties explosieveilig zijn conform de ATEX-richtlijn. Hiervoor worden de normen NEN-EN-IEC 60079-17 en NEN-EN-IEC 61241-17 toegepast. De ATEX-richtlijnen vloeien voort uit Europese richtlijn 1999/92/EG. Het ARBO-besluit verwijst naar deze richtlijn, met het doel om werknemers te beschermen tegen explosiegevaar.

Totaaloverzicht keuring technische installaties

Hieronder vindt u diverse diensten waar onze afdeling Technical Inspections & Solutions in gespecialiseerd is.

Contact