De ATEX-richtlijn is in het leven geroepen om explosies te voorkomen

Bestaat binnen uw productieomgeving en -proces explosiegevaar, dan bent u verplicht aan de ATEX-richtlijn te voldoen. Vaak blijkt de implementatie van ATEX 153 complex. Het opstellen van het benodigde explosieveiligheidsdocument vergt veel tijd, inzicht en voldoende kennis.  Dit nemen wij graag uit handen voor u. Onze specialisten hebben ruime ervaring in alle takken van industrie, zoals onder meer (petro)chemie, afval en milieu, energie, olie en gas, houtverwerkende industrie, verfindustrie, metaalverwerkende industrie, voedingsmiddelenindustrie en de farmaceutische industrie. Vraag nu de offerte aan voor een ATEX inspectie!

Van explosieveiligheidsdocument tot ATEX-inspectie

Onze experts verzorgen het volledige traject: van de inventarisatie, het opstellen van het explosieveiligheidsdocument tot de ATEX-inspectie. Na de ATEX-inspectie ontvangt u van ons een heldere rapportage met concrete adviezen om eventuele gebreken. Indien gewenst, herstellen we eventuele gebreken voor u.

De volgende taken verzorgt ENGIE Services met betrekking tot de implementatie van ATEX 153:

Meer over de ATEX-richtlijn

De inspecteurs van ENGIE controleren of uw installaties explosieveilig zijn conform de ATEX-richtlijn. Hiervoor worden de normen NEN-EN-IEC 60079-17 en NEN-EN-IEC 61241-17 toegepast. De ATEX-richtlijnen vloeien voort uit Europese richtlijn 1999/92/EG. Het ARBO-besluit verwijst naar deze richtlijn, met het doel om werknemers te beschermen tegen explosiegevaar.

Waarom ENGIE?

Meer informatie?

Wilt u graag meer informatie over wat de ATEX-richtlijn voor u betekent? Neem dan contact op met ENGIE Inspecties. Direct te bereiken op telefoonnummer +31 88 484 99 99 of per e-mail: inspecties.nl@engie.com.

Andere diensten

Op zoek naar iets anders? Klik op de links om meer te weten te komen over andere diensten van onze afdeling Technical Inspections & Solutions.

Direct een offerte opvragen? Klik hier!

Contact