De ATEX-richtlijn is in het leven geroepen om explosies te voorkomen

Oplossingen – Services – Keuringen en Inspecties - ATEXBestaat binnen uw productieomgeving en -proces explosiegevaar, dan bent u verplicht aan de ATEX-richtlijn te voldoen. Vaak blijkt de implementatie van ATEX 153 complex. Het opstellen van het benodigde explosieveiligheidsdocument vergt veel tijd, inzicht en voldoende kennis.  Dit nemen wij graag uit handen voor u. Onze specialisten hebben ruime ervaring in alle takken van industrie, zoals onder meer (petro)chemie, afval en milieu, energie, olie en gas, houtverwerkende industrie, verfindustrie, metaalverwerkende industrie, voedingsmiddelenindustrie en de farmaceutische industrie. Vraag nu de offerte aan voor een ATEX inspectie!

Van explosieveiligheidsdocument tot ATEX-inspectie

Onze experts verzorgen het volledige traject: van de inventarisatie, het opstellen van het explosieveiligheidsdocument tot de ATEX-inspectie. Na de ATEX-inspectie ontvangt u van ons een heldere rapportage met concrete adviezen om eventuele gebreken. Indien gewenst, herstellen we eventuele gebreken voor u.

De volgende taken verzorgt ENGIE Services met betrekking tot de implementatie van ATEX 153:

  • Inventarisatie van de aanwezige documenten en controle op volledigheid volgens de ATEX-richtlijn
  • Ondersteuning bij het verzamelen van eventueel ontbrekende documenten
  • Opstellen of updaten van het wettelijk verplichte explosieveiligheidsdocument
  • Opstellen van een inspectieplan conform de NEN-EN-IEC 60079-17 of NEN-EN-IEC 61241-17
  • Uitvoeren van de ATEX-inspectie
  • Advies hoe eventuele gebreken op te lossen en, indien gewenst, daadwerkelijk herstel

Meer over de ATEX-richtlijn

De inspecteurs van ENGIE controleren of uw installaties explosieveilig zijn conform de ATEX-richtlijn. Hiervoor worden de normen NEN-EN-IEC 60079-17 en NEN-EN-IEC 61241-17 toegepast. De ATEX-richtlijnen vloeien voort uit Europese richtlijn 1999/92/EG. Het ARBO-besluit verwijst naar deze richtlijn, met het doel om werknemers te beschermen tegen explosiegevaar.

Meer informatie?

Wilt u graag meer informatie over wat de ATEX-richtlijn voor u betekent? Neem dan contact op met ENGIE Inspecties. Direct te bereiken op telefoonnummer +31 88 484 99 99 of per e-mail: inspecties.nl@engie.com.

Totaaloverzicht keuring technische installaties

Hieronder vindt u diverse diensten waar onze afdeling Technical Inspections & Solutions in gespecialiseerd is.

Direct een offerte opvragen? Klik hier!

Contact