Wist u dat de bliksem in Nederland per vierkante kilometer ongeveer drie keer per jaar inslaat?

Oplossingen – Services – Keuringen en Inspecties - bliksembeveiliging

Reden genoeg om uw elektrische installaties goed te beschermen doormiddel van bliksembeveiliging. Eenmaal geplaatst, kan een bliksembeveiligingsinstallatie tientallen jaren meegaan. Míts goed onderhouden. Regelmatig onderhoud is essentieel voor optimale bescherming van uw elektrische installaties tegen blikseminslag. Het is dan ook raadzaam om regelmatig een bliksembeveiligingsinspectie uit te laten voeren.

 

Frequentie inspectie bliksembeveiliging

De inspecteurs van ENGIE Services adviseren u graag over de frequentie van de inspectie. Deze is afhankelijk van diverse factoren en daardoor voor iedere organisatie verschillend. Een bliksembeveiligingsinstallatie kan bijvoorbeeld beschadigen door weersomstandigheden, (kleine) verbouwingen of vandalisme. Samen met u brengen we uw situatie en de risico’s voor uw installatie in kaart en voorzien we u van advies.

Gebreken vaststellen met inspectie bliksembeveiliging

Tijdens een inspectie stellen onze onafhankelijke inspecteurs vervolgens eventuele gebreken en degradatie van uw installatie vast. Met diverse metingen gaan zij na of de verschillende weerstanden in de installatie voldoen aan de eisen in de norm. De inspecties voor bliksembeveiliging worden uitgevoerd conform de NEN 1014 en EN-IEC 623-5 normeringen.

Inspectie bliksembeveiliging en uitvoer reparaties

Onze dienstverlening gaat verder dan enkel het constateren van gebreken. Onze TAB-TAO-inspecteurs geven u graag een onderbouwd advies waarmee u eventuele gebreken kunt verhelpen. De inspectieresultaten en het advies verwerken wij voor u in een overzichtelijke en onafhankelijke rapportage. U kunt er vervolgens voor kiezen eventuele reparaties door ENGIE uit te laten voeren. Aangezien onze inspecteurs TAB-TAO zijn gediplomeerd, is alle kennis van het ontwerp, de installatie en inspectie van de aarding- en blikseminstallatie aanwezig.

Inspectie bliksembeveiliging aanvragen?

Uw bliksembeveiliging laten inspecteren? Neem contact op met onze afdeling Inspecties via telefoonnummer +31 (0)88-484 99 99 of mail naar inspecties.nl@engie.com.

Totaaloverzicht keuring technische installaties

Hieronder vindt u diverse diensten waar onze afdeling Technical Inspections & Solutions in gespecialiseerd is.

Contact