ENGIE ontwerpt, installeert en onderhoudt niet alleen technische installaties, wij zijn ook uw partner voor de exploitatie van nieuwe projecten en bestaande installaties, zoals energiecentrales, waterzuiveringsinstallaties en datacenters.

Dat betekent dat ENGIE u de zorg uit handen neemt door de bedrijfsvoering en het onderhoud op zich te nemen en het volledige risico te dragen. Indien gewenst kunnen we zelfs eventuele klantfacturatie verzorgen. Vanzelfsprekend maken we gezamenlijk afspraken over de prijs en de geëiste prestaties. Deze leggen we vast in een prestatiecontract. Zo blijft u volledig in control. Wij bieden onze dienstverlening in diverse contractvormen aan, zoals DBFMO of ESCo en gaan graag met u in gesprek om de meest passende contractvorm voor u te vinden.

Prestatiecontracten

Bij een DBFMO-constructie draagt u alle verantwoordelijkheden over aan specialistische partijen, met het doel door hen gezamenlijk een meerwaarde te laten creëren. Het uitgangspunt is altijd een prestatieafspraak. Ook kunt u kiezen voor een prestatiecontract in de vorm van een ESCo. Hierin kennen we twee basisvarianten:

Bedrijfsvoering en onderhoud van energievoorziening

ENGIE Energy Solutions (EES) heeft ruim 10 jaar ervaring met de exploitatie van warmte- en koude opslagsystemen (WKO). Deze systemen zijn eigendom van EES en geplaatst in de gebouwen van onze afnemers. Deze dienstverlening omvat onder andere beheer op afstand, technische en administratieve frontoffice, business intelligence en klantcontact. Met onze WKO centrales bedienen wij zowel de B2B als B2C markt. Lees meer over Warmte- en koude opslag.

Prestatiecontract in de praktijk

Bij onze dochteronderneming NWB (New Water Business) in Tilburg leveren en zuiveren wij bijvoorbeeld water voor een vaste prijs per Vervuilings Eenheid via een DBFMO-contract. Wij zuiveren tot 2031 hun afvalwater in onze centrale zuiveringsinstallatie, die we monitoren en bedienen op afstand via onze NWB (New Water Business Control Room). Met een dergelijk prestatiecontract beslaan wij alle disciplines en kunnen wij een totaalconcept bieden voor waterzuiveringsinstallaties, maar ook voor energie en datacenters.

(Deels) uitbesteden exploitatie datacenter

Ook voor de exploitatie van uw datacenter kunt u bij ENGIE terecht. U kunt de exploitatie deels of geheel aan ons uitbesteden. Wat u van ons verwacht leggen we ook voor deze vorm van exploitatie vast in een helder prestatiecontract. Met behulp van onze webapplicatie heeft u altijd de gelegenheid de prestaties van zowel het datacenter als van ons op de voet te volgen. Zo is voor u altijd inzichtelijk of de gezamenlijk afgesproken SLA’s waargemaakt zijn.

Meer weten?

Wilt u de exploitatie van uw projecten uitbesteden? Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden, verschillende contractvormen en onze referenties en resultaten in de praktijk. Neem daarvoor contact op met een van onze regiobedrijven.

 

Bekijk ook onze andere specialismen

 

Vind hier de ENGIE-
vestiging in uw buurt
referenties