Slimme gebouwen die zich aanpassen aan de gebruiker

Er is steeds meer vraag naar gebouwen die voorzien zijn van allerlei software en sensoren om zich aan te kunnen passen aan de wensen van de gebruiker. Deze ‘slimme’ gebouwen maken vaak gebruik van bestaande gebouwdata en kunnen niet alleen het welzijn en de effectiviteit van de gebruikers verhogen, maar dragen ook bij aan het duurzaam gebruik van een gebouw. ENGIE biedt integrale technische smart building oplossingen aan, die bewezen impact hebben op de effectiviteit van medewerkers en de verduurzaming van het gebouw.

Samen met Schiphol Real Estate hebben we een Whitepaper geschreven over Smart building. Klik op de button op deze pagina om de whitepaper te downloaden.

ENGIE: technologisch partner bij smart buildings

Het ‘slim’ maken van een gebouw bestaat uit twee onderdelen. Ten eerste gaat het over het verbeteren van de gebouwprestaties door energiebeheersing en het optimaliseren van technische prestaties. Daarnaast draait het om een verbetering van het welzijn van de eindgebruikers. Denk aan slimme toepassingen voor comfortverhoging, vergaderruimten boekingen, werkplek vinden etc. ENGIE heeft in verschillende proefomgevingen verschillende technieken en toepassingen uitvoering getest om garanties te kunnen bieden aan gebruikers en exploitant, zoals een hoger comfort voor de gebruikers en een lagere energierekening. De belangrijkste schakel is het aanbrengen van een link tussen de techniek en het welzijn van de gebruikers, zodat het gebouw zich uiteindelijk aan de behoefte van de eindgebruiker aanpast. Daarmee halen smart buildings het beste uit gebouwen, mensen en organisaties.

Lees hier meer over onze visie op Smart Buildings.

Data, technologie en feedback koppelen

Wist u dat veel gebouwen op zichzelf al erg slim zijn door een redelijk aangenaam werkklimaat te bieden onder wisselende omstandigheden? Met inzage in aanwezige data, het aanbrengen van nieuwe technologie én feedback over het welzijn van gebruikers maakt ENGIE gebouwen echt slim. Investeren in een prettige werkomgeving voor medewerkers levert in verhouding heel veel op.

Wilt u meer informatie over hoe ENGIE aan de slag kan gaan om uw gebouw tot smart building te transformeren? Of wilt u technologie in uw gebouw slimmer inzetten en daarmee uw medewerkers beter te laten functioneren? 

Neem dan contact met ons op.

Contact?

Integrated Facility Management