• 2010
  • GroningenNederland
  • ScholenMarkt
  • Data Centers

Op het scholencomplex in de wijk Gravenburg in Groningen zitten verschillende basisscholen en kinderopvangcentra. Van dit complex maken dagelijks circa 1.000 kinderen gebruik.

Nadat er in oktober 2010 een brand heeft gewoed op dit complex, is er een noodlocatie opgebouwd uit 300 modulaire units. ENGIE Services zorgde voor een bijzondere oplossing voor de ICT-voorzieningen en ontwierp en realiseerde een mobiel data center.

Snel weer open

Scholencomplex Gravenburg wilde zo snel mogelijk intrekken in haar tijdelijke locatie, maar kan niet functioneren zonder goede ICT-voorzieningen en serverruimte. ENGIE zorgde binnen een paar weken voor een nieuwe serverruimte in een zogenaamd mobiel data center en was verantwoordelijk voor het ontwerp en de realisatie ervan. Ook het onderhoud wordt uitgevoerd door ENGIE. Het mobiele data center is als een losse unit boven op het schoolgebouw geplaatst.

Compleet met alle nodige voorzieningen

Het mobiele data center (ca. 6 x 2,5 meter) is volledig door ENGIE ontworpen, geproduceerd, ingericht en geplaatst. Het data center biedt ruimte aan 6 à 7 computer racks (19”) met een totaal IT vermogen van 56 kW en wordt compleet geleverd met alle nodige voorzieningen:

Het mobiele data center is ideaal in te zetten als tijdelijke data centervoorziening na een brand of andere calamiteit, bij een verhuizing, renovatie van een bestaande serverruimte of als uitbreiding van datavoorzieningen. Door zijn beperkte afmetingen is het zeer flexibel en op allerlei locaties te plaatsen.