• Doorlopend
  • AssenNederland
  • HealthcareMarkt
  • Onderhoud,Beheer en Services

Het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen wilde de voorspelbaarheid van haar beheer- en onderhoudskosten vergroten. Op die manier willen zij de bedrijfsrisico’s als gevolg van ‘onvoorziene kosten’ minimaliseren. ENGIE Services bedacht een innovatief onderhoudsconcept.

Voor een periode van telkens vijf jaar is ENGIE verantwoordelijk voor onderhoud én budgettering van reparaties en revisies van gebouwgebonden installaties. Zijn de werkelijke kosten van reparaties en revisies hoger dan begroot, dan is het risico voor ENGIE. Het onderhoudsconcept omvat ook de budgettering van de vervanging van installaties. Blijkt de vervanging eerder nodig dan verwacht, dan financiert ENGIE dit voor. Daarmee behouden de ziekenhuizen de zekerheid dat de kosten de eerste vijf jaar binnen de meerjarenbegroting blijven.

ENGIE volledig verantwoordelijk

Om een strakke budgettering mogelijk te maken, is ENGIE volledig verantwoordelijk voor het technisch beheer en het preventief en correctief onderhoud. ENGIE geeft garanties op responstijden, kwaliteit en beschikbaarheid van installaties. Zo zijn hoge prestaties gewaarborgd.

Voordelen voor de klant: