• 1997- heden
  • GroningenNederland
  • GebouwenMarkt
  • Onderhoud, Beheer en Services

Het Cascadegebouw in Groningen is het resultaat van een publiek-private samenwerking. Ongeveer 24.000 m2 is eigendom van het Rijk en de andere 30.000 m2 is eigendom van een beleggingsmaatschappij. ENGIE Services werkt voor beide eigenaren. 

ENGIE is verantwoordelijk voor het preventieve onderhoud en het verhelpen van storingen in het private deel. ENGIE verricht het integrale technisch beheer en onderhoud van alle werktuigbouwkundige en elektrotechnische installaties in het publieke deel. Van luchtbehandelings- en brandmeldinstallaties tot liften en elektra. In het contract zijn de risico's van storingen afgekocht.

Monitoring luchtzuiverheid en energieverbruik

Het Cascadegebouw herbergt onder meer het Rijks- en gemeentearchief. Vanuit de centrale meldkamer van ENGIE bewaken we de luchtzuiverheid, die aan strenge eisen is gebonden. Worden de marges overschreden, dan zorgen we dat we snel ter plekke zijn. Een ander bijzonder aspect van het Cascadegebouw is de bodemopslag van koud en warm water. Het koude water gebruikt men 's zomers om het pand te koelen, het warme water wordt 's winters gebruikt bij de verwarming van het gebouw. ENGIE registreert het maandelijkse energieverbruik en doet zo nodig voorstellen voor verbetering.