Stat-X Elektrische Aërosol blusser

De Stat-X aërosol brandblusser is een compact en effectief blusmiddel, welke gebruik maakt van de aërosol technologie. Door het compacte formaat en de effectieve bluswijze is de Stat-X geschikt voor object- maar ook ruimtebeveiliging. Het brandblusmiddel is uit te breiden naar wens en kan aangesloten worden op een safety en security installatie.

Stat-X Brandblusser

De Stat-X brandblusser heeft een roestvrijstalen behuizing en is hierdoor thermisch afgesloten voor vocht en temperatuurverschillen van buitenaf. Hierdoor is de brandblusser onderhoudsvrij en heeft een levensduur van maar liefst 10 jaar.

Activatie

De Stat-X aërosol blusser kan handmatig, elektrisch of thermisch geactiveerd worden of door een combinatie van twee van deze methoden. De activatie zorgt voor de transformatie van het vaste blusmateriaal naar een snel expanderende blusaërosol. Deze snel expanderende blusaërosol gaat via een gepatenteerde en schone koelsectie, via de uitstroomopening van de brandblusser naar buiten, treedt de beveiligde ruimte binnen en blust binnen enkele seconden de brand.

Blusmiddel aërosol

Aërosol is een vaste stof, welke na activatie omgezet wordt in een ultrafijne stof. De ultrafijne (1 - 2 micron) kaliumdeeltjes binden zich aan de brandgassen waardoor deze zich niet meer kunnen verbinden met het zuurstof. De brand stopt binnen enkele seconden.

Blussen niet door verstikking of verkoeling maar op moleculair niveau

Doorgaans wordt een brand bestreden door één van de drie elementen weg te nemen, namelijk de brandstof, de zuurstof of de temperatuur. Dit wordt gedaan door verstikking of verkoeling. Verstikking gebeurt door het wegnemen van de zuurstof uit de ruimte, waarna er 12% zuurstof overblijft. Een mens heeft 17% zuurstof nodig en kan in deze ruimte dus niet ontkomen aan de brand. Verkoeling gebeurt doorgaans door het blussen met water, met als gevolg waterschade. Om deze gevolgen tegen te gaan blust de Stat-X op een andere wijze, namelijk op moleculair niveau. Dat wil zeggen, de aërosol die vrijkomt na activatie, voorkomt dat de brand en de zuurstof zich met elkaar kunnen binden. Door dit te voorkomen wordt de brand binnen enkele minuten geblust.

Eigenschappen

Dankzij de unieke eigenschappen biedt de Stat-X brandblusser veel voordelen ten opzichte van conventionele blusmiddelen. Doordat er geen bouwkundige aanpassingen vereist zijn en het brandblusmiddel onderhoudsarm is, is het een prijstechnisch zeer concurrerend brandblusmiddel. Meer informatie over de voordelen van Stat-X. 

Voordelen Stat-X

Compact, effectief, onderhoudsarm, milieuvriendelijk en prijstechnisch zeer concurrerend

Meer voordelen
Contact