ENGIE Fire Safety & Security kan u volledig ontzorgen op het gebied van brandveiligheid.

 

Iconen fire

Gecertificeerd voor het ontwerpen, aanleggen en beheren van brandmeldinstallaties, sprinklerinstallaties, gasblusinstallaties en alarm ontruiming systemen. Door onze brede blik op brandveiligheid kunnen we een integrale oplossing voor brandveiligheid bieden, met de juiste samenhang tussen de systemen en de juiste mix van bouwkundige, installatietechnische en organisatorische maatregelen.

Brandveiligheid integraal bekeken

Op het gebied van brandveiligheid is er in Nederland vrij strikte wet- en regelgeving, die de verantwoording voor de veiligheid bij zowel de eigenaar als de gebruiker van een pand belegt.

Zowel voor het detecteren en eventueel blussen van een brand als voor het ontruimen van een pand bestaan NEN normen en certificeringsschema’s die gedetailleerd omschrijven aan welke voorwaarden u moet voldoen en hoe dat kan worden geborgd. Te vaak is er in de praktijk echter nog focus op maar één van de onderdelen van de complete brandveiligheid. Dan kijkt men bijvoorbeeld naar de brandmeldinstallatie, de sprinkler- of gasblusinstallatie en het ontruimingssysteem als op zich staande installaties zonder samenhang. Of is er een zware focus op de installatietechniek en (te) weinig aandacht voor bouwkundige of organisatorische zaken.

Innovatief in brandveiligheid

Ondanks de vrij strikte normering staat de ontwikkeling op vlak van brandveiligheid niet stil. De techniek biedt telkens weer snellere, betere of meer betrouwbare manieren om te detecteren, signaleren of blussen. ENGIE werkt als merkonafhankelijke integrator met een aantal zeer innovatieve leveranciers. Maar ook de wijze waarop wij onze dienstverlening vormgeving verandert doorlopend. Maatwerk in onderhoud door te werken op afstand of op basis van gegevens te voorspellen wanneer het optimale moment is om een onderdeel te vervangen. Als partner in integrale brandveiligheid bieden we garanties over de prestaties van onze systemen, zoals bijvoorbeeld een nodeloze alarm garantie.

Fire Safety & Security

Contact
Integrated Fire Safety