Een brand blussen zonder dat u waardevolle apparatuur schade oploopt door het blussen? De oplossing hiervoor is een automatisch blusgassysteem.

Met een automatisch blusgassysteem wordt een brand geblust, zónder dat er nevenschade ontstaat aan waardevolle apparatuur. Hierdoor lopen waardevolle apparatuur, museumstukken of documenten na een brand geen waterschade op.

Waar wordt blusgas toegepast?

Blusgas wordt met name toegepast in opslagruimten met gevaarlijke stoffen, schakelruimtes, kabelschachten, telecommunicatieruimtes, turbinekasten, brandbare vloeistoffen en archieven.

De voordelen van blusgas:

  • Schoon en effectief blusmiddel
  • Laat geen residu achter
  • Niet elektrisch geleidend
  • Flexibel systeemontwerp
  • Toepasbaar als objectblussing

Wat kan ENGIE voor u betekenen?

Als partner in brandveiligheid kan ENGIE u uitstekend adviseren over de beste blusgasoplossing voor uw specifieke situatie. Vervolgens kunnen we dit advies ook uitvoeren. Zo hebben we in de afgelopen jaren blusgasinstallaties gerealiseerd bij uiteenlopende bedrijven in Nederland. Sinds vorig jaar is ENGIE bovendien gecertificeerd voor zowel de levering, als de installatie en het onderhoud van blusgasinstallaties.

Hoe werkt het?

Blusgassen onttrekken één van de drie grondstoffen die nodig zijn voor brand. De zogenoemde inerte blusgassen onttrekken zuurstof én de chemische blusgassen onttrekken warmte aan het verbrandingsproces. In beide gevallen zal de brand doven. Bekijk in dit filmpje hoe dat in zijn werk gaat. ENGIE Services is CIBV gecertificeerd voor installatie en onderhoud aan blusgas installaties. Daarnaast is ENGIE is business partner van Siemens, waardoor ENGIE de volgende blusgas systemen levert: IG55, IG100 en NOVEC 1230.

Waar wordt blusgas veel toegepast?

  • Productiebedrijven
  • Archieven
  • Datacenters
  • Musea

Zoekt u een alternatief?

Is blusgas het product wat u nodig heeft, aarzel dan niet om contact op te nemen. Echter is blusgas niet altijd de beste oplossing voor uw vraag. Daarom gaan wij altijd graag in gesprek over de mogelijkheden die voor u van toepassing zijn. Vanuit ENGIE kunnen wij namelijk bouwen op een rijke historie in brandveiligheid. Meer weten over onze integrale aanpak, lees hier over onze FiSS methodiek.

Wilt u een offerte ontvangen voor Blusgas?

Heeft u interesse in blusgas of wilt u meer informatie over brandveiligheidsoplossingen? Neem dan hier contact met ons op.

Fire, Safety & Security

Contact

Leaflet Blusgas