Video rookdetectie voor kritische en uitdagende omgevingen.

 

Smoke cather iconen

SmokeCatcher is een camerasysteem dat direct rook kan detecteren in kritische binnen of overdekte omgevingen. Ideaal voor omgevingen waar bijvoorbeeld dagelijks met chemicaliën, stof of damp gewerkt wordt. SmokeCatcher wordt ook vaak toegepast in omgevingen met hoge impact, zoals elektriciteitscentrales en vliegtuighangars, of in hoge ruimtes. In grote binnenruimtes of hoge gebouwen bereikt rook nooit uw traditionele rookmelder door stratificatie (een warme luchtlaag die de opwaartse beweging van rook verhindert).

Snel, betrouwbaar en geverifieerd

Veel traditionele rookdetectiesystemen genereren hoge valse alarmpercentages, wat veel kosten met zich meebrengt voor uw organisatie. SmokeCatcher detecteert rook onmiddellijk op basis van visuele camera informatie. Er hoeft geen fysiek contact te zijn met rook, omdat het systeem rookgassen vanaf grote afstanden ziet. Dit bespaart veel kostbare tijd waardoor het incident eerder aangepakt kan worden. Ook wordt tijdrovende en soms gevaarlijke verificatie naar de rookbron overbodig.

Volledige integratie

SmokeCatcher wordt volledig geïntegreerd in de beveiligingscamera, waardoor het netwerk minimaal wordt belast. De real-time zelftestfunctionaliteit zorgt voor continuïteit en zekerheid. Een ander voordeel van de SmokeCatcher ten opzichte van traditionele rookdetectiesystemen is dat het toepasbaar is binnen een gecertificeerd branddetectiesysteem.

Geïnteresseerd in de SmokeCatcher?

Ontzorging en het bieden van zekerheid in de vorm van weloverwogen risicobeheersing: dát is waar ENGIE Fire Safety & Security voor staat. Weten wat er technisch mogelijk is, maar redeneren vanuit uw wensen en behoeften. Wij maken deel uit van een veel breder georiënteerde gebouwbeheerorganisatie waardoor wij uw veiligheidsvraagstukken integraal kunnen benaderen.

Wilt u weten wat SmokeCatcher voor uw organisatie kan betekenen? Neem dan contact met ons op.

Fire Safety & Security

Contact
Leaflet SmokeCatcher