EPBD - Energy Performance of Buildings Directive

EPBD staat voor Energy Performance of Building Directive. De Nederlandse invulling van deze Europese richtlijn bepaalt dat bedrijven eens in de 5 jaar hun airconditioningsystemen moeten laten keuren. Dat geldt al vanaf een koelvermogen van meer dan 12 kW. De wet is dus voor veel bedrijven van toepassing.

Besparing op energiekosten

De Europese richtlijn Energieprestatie Gebouwen verplicht EU-landen om maatregelen te nemen die de energieprestatie van gebouwen verbeteren. Het doel is 20 procent minder CO2-uitstoot en 20 procent energiebesparing in 2020. Ondernemingen kunnen met een optimaal afgesteld airconditioningsysteem al snel 10 tot 30 procent besparen op de jaarlijkse energiekosten voor koeling. De kosten van een keuring zijn daarom snel terugverdiend.

EPBD-keuring

De EPBD-keuring wordt volgens een vastgestelde methodiek uitgevoerd door een gecertificeerde EPBD A/B inspecteur. ENGIE heeft landelijke dekking met haar EPBD A/B inspecteurs en voert deze keuringen met succes in heel Nederland uit.

De EPBD-keuring begint met het invoeren van de basisgegevens van het gebouw en de installatie. Aan het eind van de rit krijgt u een praktisch maatadvies. Dit advies legt de nadruk op haalbare aanpassingen en maatregelen.

De verplichte keuring die voortvloeit uit de EPBD lijkt misschien ingrijpend, maar het levert u forse voordelen op. Zo krijgt u inzicht in energiebesparende maatregelen die geld kunnen opleveren. En doordat uw systemen up-to-date zijn wordt uw gebouw meer waard en kunt u een hogere huur vragen. ENGIE heeft gecertificeerde experts in dienst die de EPBD-keuring voor uw bedrijf kunnen uitvoeren. 

Contact over EPBD-keuring

Wilt u meer weten over de EPBD-keuring en wat wij voor u kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op door te bellen met 088-4847227 of via het contactformulier op onze website. Wij helpen u graag met uw vragen over de EPBD-keuring.

Meer weten over wet- en regelgeving rond energiebesparing?

● Lees hier over de andere wet- en regelgeving rondom energiebesparing

 

Contact
Advisory-tool