Behaal uw duurzaamheidsdoelstellingen met ENGIE.

Verduurzamen biedt niet alleen enorm veel kansen, voor veel organisaties is het ook noodzaak om de bedrijfsvoering niet in gevaar te brengen. Bijvoorbeeld dankzij steeds verder aangescherpte wet- en regelgeving. Of het motief nu het verzilveren van kansen of het volgen van nieuwe wetgeving is, ENGIE helpt u om uw verduurzamingsdoelstellingen te behalen. 

ENGIE heeft een aantal slimme programma’s en diensten ontwikkeld die uw kansen in kaart brengen en die tegelijkertijd uw mogelijke besparingspotentieel inzichtelijk maken. Deze programma’s zorgen er bovendien voor dat u voldoet aan alle wettelijke eisen en richtlijnen, zoals de EED en MJA3. Wilt u meer weten over één van onderstaand beschreven programma’s? Wij vertellen u graag hoe wij u kunnen helpen uw duurzaamheidsdoelstellingen te behalen.   

Road2Green

Road2Green laat bedrijven aan de hand van een audit zien wat hun duurzaamheids- en besparingspotentieel is op het gebied van energie, watergebruik en afvalstromen. Met Road2Green scherpen we uw doelstellingen aan en stellen we een roadmap op om deze doelstellingen daadwerkelijk te behalen. Daarbij nemen onze experts uw medewerkers en hun ideeën mee in uw weg naar een duurzame organisatie. Road2Green onderscheidt zich van andere advies-concepten, doordat wij onze aanbevelingen ook in de praktijk kunnen implementeren.

Bewezen resultaat: Road2Green zorgt voor significante kostenbesparingen, een duurzame organisatie en een duurzaam imago. Zo kan ProRail op basis van 21 adviezen jaarlijks ruim 450.000 euro besparen op energie- en afvalrekeningen met een terugverdientijd van minder dan zes jaar.
Oplevering resultaten Road2Green: 6 tot 8 weken

Energy Navigator

Bent u op zoek naar een methode waarmee u de verduurzaming van uw vastgoed goed in kaart kunt brengen en hierop kunt sturen? ENGIE heeft een tool ontwikkeld, de Energy Navigator, waarmee u als gebouweigenaar, -beheerder en/of servicepartner inzicht, grip en controle heeft op de realisatie van uw duurzaamheidsambities.

De Energy Navigator is een innovatieve cloudoplossing die het verduurzamen van bestaand kantoor-, onderwijs- en zorgvastgoed vanaf 500m² bruto vloeroppervlak efficiënt en effectief ondersteunt. De Energy Navigator geeft op basis van een relatief geringe hoeveelheid gegevens, waaronder de jaarfactuur energie en/of slimme meterdata maximaal inzicht in:

De Energy Navigator geeft u dus inzicht in de CO₂-uitstoot en energieprestaties van uw vastgoed. Zo maken wij de energieverspilling en besparingsmogelijkheden inzichtelijk en optimaliseren we uw vastgoed tot zijn daadwerkelijke energielabelwaarde. Op die wijze behaalt u de voorspelde energieprestaties. De Energy Navigator werkt volledig op afstand en verstoort uw processen dan ook niet.

Wilt u meer informatie over de Energy Navigator? Bekijk dan de video in de rechterkolom. Of neem contact met ons op via het contactformulier.

Energie Scan

Met de Energie Scan ontvangt u de tien tot vijftien besparingsvoorstellen met het beste resultaat: een hoge besparing, snelle terugverdientijd en zonder verstoring van uw productieproces. De Energie Scan richt zich op systemen, processen en energiegerelateerde effecten. Onze specialisten brengen het energieverbruik van uw installaties en bij uw processen in kaart met behulp van een door ons ontwikkelde checklist. Vervolgens vindt een analyse op locatie plaats om inzicht te krijgen in de bijdrage van systemen en processen aan uw totale energieverbruik. De Energie Scan is relevant bij een energierekening van minstens € 500.000,00.

Bewezen resultaat: Al meer dan 800 grote en middelgrote bedrijven in de (petro)chemie, farmacie, zorg, staal en papiersector lieten de Energie Scan uitvoeren. In veel gevallen leidde dit tot besparingen tot wel 15%.
Oplevering resultaten: twee tot vijf dagen

Gebouwscan

Is een Energie Scan niet mogelijk, omdat uw energierekening daarvoor te laag is? Dan biedt de gebouwscan : één scan voor alle conditiemetingen en inspecties. Zo zorgt u voor het hoogste rendement van uw installaties, voorkomt u uitval of dure herstelwerkzaamheden en voldoen uw installaties altijd aan alle wettelijke eisen. U ontvangt één eindrapport met alle condities van installaties, deskundig advies, terugverdientijden en suggesties voor besparing en efficiencyslagen.

Wilt u meer weten over bovenstaande tools en maatregelen of wilt u graag onafhankelijk advies over uw eigen situatie? Neem dan contact met ons op.

Lees alles over onze dienstverlening in de energieketen

 

Contact