Met zonnepanelen op het pand en dankzij diverse energiebesparende maatregelen als ledverlichting en warmtepompen, houdt Royal Lemkes energie over. Daarom is de zelf opgewekte zonne-energie beschikbaar gemaakt voor medewerkers thuis. Een inspirerend voorbeeld van hoe medewerkers betrokken worden bij het realiseren van duurzaamheidsdoelen: op het werk én thuis.

De 4.000 zonnepanelen op het pand in Bleiswijk wekken niet alleen genoeg energie op om energieneutraal te werken, maar produceren zelfs meer groene energie dan Royal Lemkes gebruikt. Daar wilden zij hun medewerkers van laten profiteren. Dat levert voordeel op, maar zeker zo belangrijk is dat het de trots van de medewerkers vergroot. De opwek van zonne-energie en de opslag daarvan is mogelijk gemaakt door Greenparc Energy. ENGIE zorgt voor de koppeling aan het elektriciteitsnet. Boudewijn Boeve, projectleider new services bij ENGIE: “De gezamenlijke ambitie is om die duurzaam opgewekte energie ook te delen met de medewerkers. Als energieleverancier maken wij het mogelijk om die duurzame energie bij de consumenten thuis te krijgen.”

Diepgewortelde duurzaamheid 

Bij Royal Lemkes , Europees marktleider in het beleveren van planten aan grootschalige retail, is duurzaamheid diepgeworteld in de organisatie. Voor het bedrijf is dit dan ook een mooi voorbeeld van hoe ze naast het vergroenen van de wereld met hun planten, bijdragen aan een betere wereld.