Waar mogelijk maken we ons er sterk voor: social return. We bieden graag kansen aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, omdat we zien dat ieder mens potentieel heeft. Dat doen we samen met onze opdrachtgevers.

Social return biedt kansen voor ENGIE. Dankzij de huidige krapte in de arbeidsmarkt biedt social return een welkome en betekenisvolle invulling van verschillende vormen van banen. Bijvoorbeeld zij-instromers die zich laten omscholen of mensen met een uitkering die heel graag aan de slag willen. Het zijn mensen met veel kwaliteiten die een meerwaarde voor het bedrijf kunnen zijn als  zij de juiste begeleiding krijgen.

Investering die zich terugbetaalt
De juiste  ondersteuning door middel van een opleiding of een leerwerktraject,  met daarbij de begeleiding van een praktijkbegeleider of naaste collega. Dat is een  investering die zich dubbel en dwars terugbetaalt. In een waardevolle nieuwe collega voor ENGIE én een gelukkig mens dat zich weer onderdeel voelt van de maatschappij en zekerheid van inkomen heeft.

Begeleiding noodzakelijk voor succes
De juiste begeleiding bieden, blijkt echter een uitdaging in de praktijk. “Het is moeilijk om de collega’s te vinden die over de juiste vakkennis beschikken én het leuk vinden en over de capaciteiten beschikken om mensen iets te leren. Je wilt tenslotte wel dat een ‘plaatsing’ slaagt. Het is lastig, maar we slagen er steeds beter in en hebben een aantal mooie trajecten kunnen opstarten”, vertelt Annemarie Antonissen, die als adviseur HR betrokken is bij het plaatsen van nieuwe collega’s.

Een greep uit de trajecten: