In 2014 vluchtte hij uit zijn vaderland Syrië en kwam hij met zijn gezin aan in Nederland. Alles liet Ammar achter zich, ook zijn uitzicht op een carrière als werktuigbouwkundige. VluchtelingenWerk Nederland vond een kans voor hem om werkervaring op te doen bij ENGIE Nederland. Die kans greep hij met beide handen aan. Begin 2017 begon hij met zijn vierentwintig weken durende stage bij ENGIE Services Noord.

Zijn begeleider, projectleider Fons Hoekstra was onder de indruk van zijn inzet en de snelheid waarmee hij zich nieuwe informatie eigen maakte. Al bleek het toch op een aantal punten lastig voor Ammar. “Ondanks dat hij de Nederlandse taal inmiddels redelijk beheerst, waren technische begrippen hem vaak niet bekend. De toegepaste techniek in Nederland bleek namelijk veel geavanceerder dan hij gewend was. Hij vond het lastig om hierover steeds vragen te stellen, maar hij pikte alles wel heel snel op.”

Ontwikkeling

Hoekstra is blij dat ENGIE een bijdrage heeft kunnen leveren aan de professionele ontwikkeling van Ammar. “Hij doet enorm zijn best en hij heeft tijdens zijn stage een goede ontwikkeling doorgemaakt. Deze ervaring gaat hem zeker helpen bij het vinden van een baan in de technische sector. Het is toch prachtig dat wij daar als bedrijf een steentje aan kunnen bijgedragen?”