De duurzame wereld van morgen creëren we vandaag. Met de ‘toekomststoel’ geeft ENGIE die toekomst letterlijk een plek aan de vergadertafel. De toekomststoel, symbool voor de volgende generaties, geldt als reminder om de toekomst mee te wegen in beslissingen van vandaag.

De toekomststoel bij ENGIE


Ook bij ENGIE heeft de toekomststoel een prominente plek. Jongste medewerkers van elk ENGIE bedrijf krijgen deze symbolische stoel uitgereikt. Samen met hun directeur zorgen ze dat de toekomst altijd wordt meegenomen in de besluitvorming. Bijvoorbeeld tijdens vergaderingen of bij belangrijke bijeenkomsten. Initiatiefnemer Dutch Green Building Council inspireerde hun idee op het boek ‘Het Hebzuchtgas’ van Jan Terlouw.


Duurzame verandering


Ivo van Vliet, algemeen directeur ENGIE Services West Industrie: ‘ENGIE neemt de leiding in duurzame verandering waarbij ons uitgangspunt is dat het anders moet maar ook kan. Dit doen we niet alleen voor de huidige generaties, maar vanzelfsprekend ook voor de toekomstige generaties en de daaropvolgende generaties. Met de toekomststoel daag ik mijzelf maar ook onze collega’s uit om bij beslissingen die we nemen de duurzame verandering echt vorm te geven.’

Meer informatie via website van de toekomststoel.