ENGIE heeft in februari een delegatie van de Gasunie uitgenodigd voor een inspiratiesessie bij de Healthy Workplace. De inspiratiesessie stond in het teken van de renovatie van twee van de verdiepingen in de ‘Apenrots’, het hoofdkantoor van de Gasunie in Groningen. Deze sessie is een mooi vertrekpunt voor deze samenwerking naar een gezonde werkplek.

De Healthy Workplace doet toegepast onderzoek om medewerkers te stimuleren tot gezond gedrag in hun werkomgeving. Al twee en half jaar timmert dit initiatief aan de spreekwoordelijke weg van de optimale gezonde werkplek. Dit doet zij door onderzoek toe te passen in ‘echte’ werkomgevingen, de zogenaamde living labs.

De tender die de Gasunie uitschreef was niet alleen gericht op de renovatie van twee verdiepingen van het hoofdkantoor. Zij verschoof hierin de vraag van een goede technische oplossing naar een gezonde en goede werkplek voor haar medewerkers. ENGIE is al een aantal jaren trotse partner van de Healthy Workplace en doet ook in haar eigen panden onderzoek naar een goede werkomgevingen voor haar medewerkers. Vandaar de verbinding met ENGIE.

Doorslaggevende factor voor het winnen van deze tender was een goed plan van aanpak, met name doordat het plan van aanpak gericht is op de gebruiker van het pand, de werknemer van de Gasunie. De betrokkenheid van ENGIE bij de Healthy Workplace heeft meegespeeld in de gunning. De uitvoering van dit traject richt zich namelijk niet alleen op de renovatie, maar er wordt ook gesproken over het toepassen van onderzoek in het pand van de Gasunie.

“Er ontstaat een verschuiving in de utiliteitsmarkt. Het gaat niet altijd meer om een goede locatie, maar meer en meer om een gezonde omgeving voor de gebruiker van het pand,” legt Jan Gerard Hoendervanger (Healthy Workplace) uit. “De gebruiker moet centraal staan en die moet een werkplek krijgen die voldoende bewegen, ontspannen, concentreren en naar buiten gaan stimuleert. Wat uiteindelijk moet leiden tot een betere productiviteit en een gezondere medewerker.”

Dit renovatie traject is ook spannend voor de betrokken partijen. De inspiratiesessie was daarom een mooi vertrekpunt voor een samenwerking tussen ENGIE, andere bouwteamleden en Gasunie om uiteindelijk een gezonde, functionele en moderne werkplek voor de medewerker van de Gasunie te creëren.

Meer weten over de Healthy Workplace of over onze aanpak bij de Gasunie? Neem dan gerust contact met ons op.