Het dak ging eraf tijdens de finale van Energy Challenges 2018, het project dat jongeren uitdaagt om campagne te voeren voor energiebesparing en duurzaamheid

20180604 Finale Energy Challenges 2018_Cultuurkoepel Heiloo (5)

Namens ENGIE reikte Energy Consultant Benjamin Bolman een cheque uit aan OBS de Cocon, goed voor een voetbalclinic plus rondleiding in het stadion van AZ op 18 juni.

ENGIE heeft dit project van harte gesteund. Vooroplopend in de energietransitie zijn we bezig met de toekomst van deze kinderen. Samen met Liander sponsorden wij het project met energiescans bij de deelnemende scholen. In de maanden voorafgaand aan de kick-off deed energieconsultant Ronald Bakker aanbevelingen over verlichting, inregelen c.v.-installaties en investeren in zonnepanelen. Tijdens de kick-off gaven we workshops waarin de leerlingen actief aan de slag gingen met techniek.

Energizers
De deelnemende scholen werden vertegenwoordigd door teams van Energizers die het voortouw namen om school en omgeving te verduurzamen. Tijdens het campagneseizoen gingen de teams op onderzoek uit in de wereld van energie, techniek en duurzaamheid en zetten ze hun kennis om in actie en resultaat! 

Plastic soep
De enthousiaste leerlingen van de Cocon plaatsten hun toekomststoel (naar het initiatief van Jan Terlouw) in de theaterfoyer van Theater de Vest in Alkmaar. Ze richtten hun campagne voornamelijk op waterbesparing en het reduceren van plasticgebruik. De leerlingen schreven een uitgebreid plan van aanpak en organiseerden op school een groot evenement inclusief quiz en veel informatie voor ouders en alle klassen. Ze hadden zelfs een grote plastic soep gemaakt! 

Energy Challenge Goes international
Vanaf volgend schooljaar krijgt dit concept een internationale variant. In Denemarken, Engeland, Duitsland en België is er interesse om ook duurzaamheidscampagnes op scholen te organiseren. Het idee is dat er een internationale competitie zal ontstaan tussen deelnemende scholen uit verschillende landen.