24 uur ‘hacken’ voor een beter milieu Op 2 februari 2019 wordt de eerste hackathon georganiseerd die een grote impact heeft op het Nederlands voetbal. Niet alleen krijgen deelnemers invloed op het speelschema maar wordt ook gezocht naar slimme oplossingen en producten die leiden tot CO₂-reductie in alle vormen van transport van en naar wedstrijden. Ben je een software-expert, een creatieveling of innovatie specialist én heb je passie voor voetbal en duurzame mobiliteit? Dan kan je deze hackathon niet missen!

Slimme mobiliteitsoplossingen

Binnen het GO-mobiliteitsprogramma worden de komende jaren verschillende slimme oplossingen ontwikkeld om mobiliteit zo duurzaam en slim mogelijk in te richten. De jaarlijkse te realiseren besparing op de CO₂-uitstoot in het Nederlands voetbal is indrukwekkend: in totaal zorgen vervoer per auto, bus en trein voor 65 kiloton CO₂-uitstoot per jaar. Dat moet omlaag, en ENGIE pakt daarom de aanvoerdersrol als mobiliteitspartner om 20% CO₂-reductie te realiseren.

KNVB en ENGIE willen kijken naar het optimaliseren van het speelschema, het integreren van nieuwe manieren van transport, het beschikbaar stellen van elektrische deelauto's voor voetballers, en een slimme carpoolapp die adviseert hoe je samen naar een training of wedstrijd kan rijden. Ook worden de mogelijkheden bekeken om aan het betaald voetbal en aan amateurverenigingen mogelijkheden te bieden om samen te investeren in laadpalen voor elektrische auto's of spelersbussen.

Waan je 24 uur een voetbal ster

De 24-uurs GO-hackathon is op zaterdag 2 februari 2019 op de KNVB Campus in Zeist. Vijftien teams gaan aan de slag met één van de volgende drie thema’s: speelschema aanpassen, amateurvoetbal of Nederlands elftal(len). De teams bestaan uit twee tot vijf personen en worden verzorgd als echte voetbalsterren. Alle faciliteiten waar het Nederlands elftal gebruik van maakt staan klaar om 24 uur lang optimaal te presteren: de Oranje chef regelt een power food buffet, dé masseur ontspant je spieren en een coach staat voor je klaar met een goede peptalk. Alle deelnemers winnen een ticket voor de wedstrijd Nederland-Duitsland op 24 maart 2019 én de 3 winnende teams krijgen voor dezelfde wedstrijd een VIP-arrangement inclusief drinken en eten én daarnaast ook nog € 2.500,- cash.

Bekijk het filmpje en wordt enthousiast!

Meld je meteen aan en ga voor duurzaam voetbal transport.