In Rotterdam staan binnenkort timmerlieden, elektriciens, pijpfitters en loodgieters voor de klas. Zij moeten de leerlingen van middelbare scholen en mbo’s enthousiast maken voor werk in de techniek en tegelijkertijd helpen het lerarentekort terug te dringen.

Het overbrengen van enthousiasme aan een nieuwe generatie  

Vallen en opstaan is de beste manier om het vak te leren volgens senior werkvoorbereider Jan-Willem. Met ruim 35 jaar aan ervaring bij ENGIE combineert hij zijn werkzaamheden met het begeleiden van jonge collega’s. Daarnaast behaalde hij recentelijk zijn Pedagogisch Didactisch Diploma en mag hij als hybride techniekdocent (gast)lessen en workshops verzorgen op verschillende Mbo-opleidingen in de regio.

Een van de eerste hybride techniekopleiders

Jan-Willem werkt vier dagen in de week als werkvoorbereider bij ENGIE en één dag geeft hij les. Binnenkort begint hij bij het Techniek College in Rotterdam. “Dit is wat voor jou, zei m’n werkgever. Omdat ik al stagiairs begeleidde. Ik heb zoveel plezier in het overbrengen van kennis en liefde voor het vak.” Hij vindt dat ook de maatschappelijke verantwoordelijkheid van bedrijven.

Voor het AD interviewde journalist Leon van Heel onze collega Jan Willem van der Pol. Het interview verscheen op 28 februari 2020 op de website AD.nl. Lees het complete artikel hier: Deze bouwvakkers hebben een bijbaan als docent. 

Jong geleerd is oud gedaan!

Misschien ken je Jan-Willem nog van onze vlogserie. In aflevering 6 van #DITISENGIE  bracht Jantien een bezoek aan onze collega in Dordrecht.