De Hanzehogeschool Groningen kan in 2025 stoppen met het verbruik van aardgas mits de onderwijsinstelling de adviezen opvolgt van The Green Quest. Dat blijkt uit het adviesrapport dat door een team van bekende duurzaamheidsexperts is gepresenteerd. Ook kan de onderwijsinstelling met de adviezen het restafval in 2025 met 92 procent reduceren en biedt het perspectief om van elke student een duurzame ambassadeur te maken en van iedere docent een duurzaam rolmodel.

De adviezen van het rapport variëren van het gebruik van aardwarmte tot de installatie van zonnepanelen. Van een Green Ambassador-programma tot een Green Campus. Van bronscheiding tot bouwkundig isoleren. Met de 24 concrete adviezen kan de Hanzehogeschool Groningen jaarlijks €133.000 besparen op de energie- en afvalrekeningen. Paul van der Wijk, lid van het College van

Bestuur is enthousiast over de uitkomsten van het rapport: ‘Wij gaan deze adviezen opvolgen. Wat mij betreft zijn we in 2025 van het aardgas af.’

Het adviesrapport is het resultaat van de 12 weken durende zoektocht naar duurzame oplossingen voor de Hanzehogeschool Groningen. Het rapport is tot stand gekomen door een samenwerking van een team van vijf bekende duurzaamheidsexperts, een team van technische experts van ENGIE en SUEZ en vele lectoren, studenten, leveranciers en (facilitair) medewerkers van de Hanzehogeschool Groningen.

The Green Quest is een initiatief van Het Financieele Dagblad en BNR Nieuwsradio in samenwerking met ENGIE Nederland en SUEZ Recycling and Recovery Netherlands. Het Green Team van bekende duurzaamheidsexperts bestaat uit Energiecommissaris Ruud Koornstra, WakaWaka CEO Maurits Groen, Nudge-directeur Jan van Betten, oprichter van de Energieboot Talitha Muusse, projectleider Mark Beumer en Marieke van der Werf, Partner bij Droge en van Drimmelen.

The Green Quest technisch team missie 9

Managementsamenvatting rapport Hanzehogeschool