Voor het vierde jaar op rij is ENGIE op de A-lijst geplaatst door CDP, het niet-financiële ratingbureau dat gespecialiseerd is in milieu-impact. De jaarlijkse score van CDP wordt algemeen erkend als de wereldwijde benchmark voor de transparantie van bedrijven op milieugebied.

ENGIE is erkend voor zijn activiteiten om zijn CO2-uitstoot te verminderen, klimaatrisico's te verminderen en de koolstofarme economie te ontwikkelen, op basis van gegevens die door het bedrijf zijn ingediend als onderdeel van de 2019-vragenlijst over klimaatverandering. Sinds 2015 heeft de Groep zijn directe CO2-uitstoot (bekend als scope 1) met meer dan 50% verminderd, zijn vermogen voor het opwekken van zonne-energie verzesvoudigd en zijn windvermogen met 20% verhoogd. Het heeft zich begin 2019 gecommitteerd aan een toename van 9 GW in zijn geïnstalleerde capaciteit voor de productie van duurzame elektriciteit tegen 2021.

'Positieve impact op het leven van mensen'

Isabelle Kocher, CEO van ENGIE zei: “ENGIE heeft sinds 2016 een transformatie ondergaan om haar klanten te ondersteunen in de richting van de zero-carbon transitie om zo de planeet te behouden. Deze transformatie heeft ons ertoe gebracht een bedrijf te worden met een positieve impact op het leven van mensen. Door deze voortdurende inspanningen is de Groep weer op weg naar groei en winst. We zijn blij dat onze milieuprestaties en -verplichtingen op deze manier zijn erkend door een benchmarkbureau zoals CDP. ”

Paul Simpson, CEO van CDP, zei: “Felicitaties aan de bedrijven die dit jaar een positie op de A-lijst van CDP hebben bereikt, voor hun leiderschap op het gebied van milieuprestaties en transparantie. De omvang van de bedrijfsrisico's van de noodsituatie in het klimaat is enorm - evenals de mogelijkheden om ze aan te pakken - en het is duidelijk dat de particuliere sector op dit kritieke moment een cruciale rol speelt. De A-lijst bedrijven zijn marktleider op het gebied van duurzaam ondernemen, pakken milieurisico's aan en zetten zich in voor de economie van morgen. "

CDP beoordeelt bedrijven elk jaar op de volledigheid van hun verklaring, hun niveau van bewustzijn en hun beheer van milieurisico's, evenals hun demonstratie van best practices in verband met leiderschap op milieugebied, zoals de definitie van ambitieuze en relevante doelstellingen.

Bekijk ook de lijst van alle bedrijven die dit jaar op de CDP A-lijst staan.  Of lees het persbericht van op ENGIE.com