In 2017 ligt er een hypermodern zonnepark op het dak van de NHL Hogeschool waarmee ze haar eigen energie gaat opwekken. Naast duurzame energie levert dit zonnepark bovendien een schat aan mogelijkheden voor onderzoek. Voor de hogeschool een ultieme duurzame investering.

ENGIE Services realiseert deze opdracht samen met haar zusteronderneming ENGIE Fabricom Solar Technics. Er worden 1828 zonnepanelen geplaatst die zullen bijdragen aan het duurzaam opwekken van een groot deel van het totale stroomverbruik van de NHL Hogeschool. De hoeveelheid stroom die opgewekt wordt is te vergelijken met het stroomverbruik van ongeveer 130 huishoudens. Een grote wens van NHL was om met hun eigen zonnepark onderzoek te kunnen doen. Daarom wordt het zonnepark voorzien van een uitgebreid pakket aan sensoren en worden de panelen in verschillende oriƫntaties (oost, west, zuid) geplaatst.

Uitstekende relatie

ENGIE onderhoudt met de NHL Hogeschool een duurzame relatie die onder andere oorsprong vindt in een lange termijn onderhoudscontract. Dit vertrouwen heeft ertoe geleid dat NHL de ontwikkeling en de uitvoering van dit zonnepark aan ENGIE heeft uitbesteed.