Bunnik 29 augustus 2018 – ENGIE heeft de Installect bedrijven overgenomen, bestaande uit Installect Advies, Geocomfort, Insted en Reduses.

De bedrijven leveren duurzame energiesystemen met een specialisatie op WKO (warmte koude opslag) en staan in de markt bekend als innovatief en klantgericht. De overname past bij de ambitie van ENGIE om leiding te nemen in duurzame verandering. Met deze overname wil ENGIE haar duurzame ambities versterken en versnellen. De Installect bedrijven continueren hun bedrijfsvoering naar alle klanten en blijven onder dezelfde naam actief in markt.

Groei ontwikkeling duurzame energiesystemen
ENGIE zet fors in op innovatie in duurzaamheid. In Nederland heeft ENGIE daarvoor het bedrijf ENGIE Ventures & Integrated Solutions (EVIS) opgericht. De Installect bedrijven zijn complementair aan EVIS. Samen hebben ze meer slagkracht op zowel het gebied van innovatie als en in de ontwikkeling en bouw van duurzame energiesystemen. Guido Frenken, algemeen directeur van ENGIE Ventures & Integrated Solutions beaamt: ‘We zijn blij met de nieuwe collega’s, het vakmanschap en de passie die ze meebrengen en die we samen dagelijks bij klanten blijven inzetten. ENGIE is al jaren bezig met het ontwerp, de bouw en exploitatie van individuele en collectieve duurzame energiesystemen. Met de overname van de Installect bedrijven verbreden en versterken we ons verder op dit gebied’.