De Energy Observer is het eerste schip dat op duurzame energie en waterstof een reis rond de wereld maakt. Tijdens deze reis wordt gezocht naar innovatieve oplossingen voor harmonieuze vooruitgang waarbij economische groei en het algemeen belang hand in hand gaan.

energy_observer_slider-hpIsabelle Kocher, ENGIE's CEO, heeft een samenwerkingsovereenkomst getekend met Victorien Erussard, de grondlegger van het project en kapitein van de Energy Observer, en expeditieleider Jérôme Delafosse. ENGIE is nu een van de belangrijkste partners van het eerste schip ter wereld dat volledig op waterstof en duurzame energie vaart. Dit experimentele laboratorium is zelfvoorzienend op energiegebied en stoot geen broeikasgassen of fijne deeltjes uit.

Als voortrekker van de energierevolutie wil ENGIE de leider worden van de nieuwe koolstofvrije, gedecentraliseerde en gedigitaliseerde energiewereld. Volgens de Groep is duurzame waterstof op dit moment een van de belangrijkste, nog ontbrekende schakels voor de totstandbrenging van een duurzamere energiehuishouding en een duurzamere wereld. ENGIE speelt nu al een actieve rol in de waterstofsector. Het bedrijf komt tegemoet aan de behoeften van de industrie, ontwikkelt duurzame mobiliteit en pakt het fluctuerende karakter van duurzame energie aan door dit als opslagmedium te gebruiken. Als partner van de Energy Observer steunt ENGIE één enkele pionier die de levensvatbaarheid van een verantwoord, koolstofvrij, gedecentraliseerd en gedigitaliseerd energieopwekkingssysteem wil bewijzen. De Energy Observer is het eerste schip ter wereld dat zijn eigen waterstof aan boord produceert door verschillende duurzame energiesoorten (wind, zon en hydrokinetisch) met zeewater te combineren.

De Energy Observer is meer dan alleen een schip met innovatieve technologie aan boord. Het vaartuig maakt een meerjarige wereldreis onder leiding van Victorien Erussard, de grondlegger van het project en kapitein van schip, en expeditieleider Jérôme Delafosse. Zij zoeken naar concrete oplossingen die aantonen dat een positieve groeidynamiek haalbaar is en economische groei en het algemeen belang prima samen kunnen gaan. De teams van ENGIE die dit avontuur mede aangaan, zullen door de Groep ontwikkelde oplossingen aandragen, zowel voor het opwekken en de distributie van steeds schonere energie, als om hun klanten (particulieren, bedrijven, regio's, etc.) te helpen hun energiegebruik te verbeteren.

Isabelle Kocher tijdens het ondertekenen van de samenwerkingsovereenkomst: "Bij ENGIE zijn wij ervan overtuigd dat harmonieuze vooruitgang mogelijk is.Wij zijn er trots op dit streven met de Energy Observer te mogen delen en onze eigen rol in dit grootse avontuur te kunnen spelen, een avontuur waarin onze expertise en de doortastendheid en verbeeldingskracht van de hele bemanning samenkomen.Samen kunnen wij de voorwaartse beweging versnellen en tot oplossingen komen waarin prestaties en verantwoordelijkheid hand in hand gaan: laten we deze oplossingen proberen te vinden, zodat iedereen een actieve rol kan spelen in onze toekomstige wereld!"

Victorien Erussard, grondlegger van het project en kapitein van de Energy Observer, legt uit: "Dat ENGIE zich als een van de belangrijkste partners aan de Energy Observer heeft verbonden, bewijst dat onze visie van verantwoorde, koolstofvrije energie zich leent voor de energienetwerken van morgen. Waar wij op ons schip op kleine schaal mee experimenteren, voert ENGIE al door in ons dagelijks leven. Hieruit blijkt dat de energierevolutie al is gestart: een revolutie met waterstof als de sleutel tot versnelling."

Jérôme Delafosse, expeditieleider van de Energy Observer, voegt hieraan toe: "De epische zoektocht van de Energy Observer brengt ons in contact met vrouwen en mannen die innoveren voor onze planeet. We willen mensen laten dromen, hun denkwijzen veranderen en hen opnieuw leren leven in harmonie met de wereld om ons heen.Het is deze pioniersgeest, die wij met ENGIE delen, die ons naar een schonere toekomst zal leiden."

Ga voor meer informatie naar  www.engie.com of naar www.energy-observer.org.

Over ENGIE
ENGIE gaat de grootste uitdagingen van de energierevolutie aan en zet zich in voor een koolstofvrije, gecentraliseerde en gedigitaliseerde wereld. De Groep wil de leider van deze nieuwe energiewereld worden en richt zich hierbij op drie belangrijke toekomstige activiteiten: koolstofarme energieopwekking, in het bijzonder door middel van aardgas en duurzame energie, infrastructuren voor energie en efficiënte oplossingen voor alle klantenbehoeften (particulieren, bedrijven, regio's, etc.) Klanttevredenheid, innovatie en digitalisering vormen de basis van ENGIE's ontwikkeling.
ENGIE is actief in circa 70 landen, heeft wereldwijd 150.000 mensen in dienst en behaalde in 2017 een omzet van 65 miljard euro. De Groep is genoteerd op de beurzen van Parijs en Brussel (ENGI) en is vertegenwoordigd in de belangrijkste financiële indexen (CAC 40, BEL 20, DJ Euro Stoxx 50, Euronext 100, FTSE Eurotop 100, MSCI Europe) en niet-financiële indexen (DJSI World, DJSI Europe en Euronext Vigeo Eiris - World 120, Eurozone 120, Europe 120, France 20, CAC 40 Governance).

Contactgegevens voor de media:
Tel. Frankrijk: +33 (0)1 4422 2435
E-mailadres: engiepress@engie.com