Het all-in mobiel datacenter biedt gestandaardiseerd maatwerk aan. Het kan ingezet worden als edge datacenter in IoT, als alternatief op een traditioneel datacenter of als 2e (redundant) datacenter om de beschikbaarheid te verhogen. Technologie- en energieconcern ENGIE en Legrand, specialist in elektrotechnische en digitale infrastructuur, hebben het modulair datacenter gezamenlijk ontwikkeld. Op 14 november wordt het datacenter geïntroduceerd op de IT Room Infra in den Bosch.

mobiel datacenterEnergie-efficiënt, duurzaam en tijdbesparend

“Organisaties genereren steeds sneller en meer data waarvan een gedeelte ook lokaal wordt opgeslagen. Juist daarvoor willen wij een flexibele en betaalbare oplossing bieden”, aldus Elmer Bos, Manager datacenters bij ENGIE Services. “Door de krachtenbundeling met Legrand bieden we een energie-efficiënte en duurzame oplossing voor dataopslag met optioneel aanvullende diensten als toegangscontrole en een monitoringplatform. Het nieuwe concept levert bovendien tot 40% tijdbesparing op in de realisatie ten opzichte van traditionele bouw.”

Gestandaardiseerd maatwerk

“Uniek aan het ENGIE Mobile Data Center (EMDC) is dat het een maatwerkoplossing is op basis van vooraf gedefinieerde datacenter-modules. Denk aan het formaat, aantal racks, redundantie en beveiliging. Zo ontstaat er een besparing in de levertijd alsook in de total cost of ownership (TCO)”, aldus Erwin Bel verkoopleider national accounts Legrand Nederland. “De geprefabriceerde oplossing wordt vooraf uitgebreid getest, zodat deze op locatie direct inzetbaar is.” Het ENGIE Mobile Data Center powered by Legrand is zowel tijdelijk als permanent inzetbaar. Bijvoorbeeld voor extra capaciteit, als back-up faciliteit of voor lokale opslag van privacygevoelige informatie.

IT Room Infra

Op het IT Room Infra event zijn de specialisten van ENGIE en Legrand aanwezig om alle ins en outs van het datacenter toe te lichten, inclusief de brede toepasbaarheid. ENGIE en Legrand verwachten komend voorjaar de eerste mobiele datacenters af te leveren.