Maastricht-Airport, 22 juni 2018 - Het consortium S-Mac - bestaande uit ENGIE Services en Heijmans - gaat de uitbreiding van de productielocatie van het Japanse Sekisui S-Lec in Roermond realiseren. De volledige productielocatie zal voldoen aan alle Europese maatstaven. De totale omvang voor het consortium bedraagt circa € 27 miljoen.

0. Sekisui S-Lec B.V. PlantUitbreiding derde productielijn

Sekuisi S-Lec ontwikkelt en verkoopt wereldwijd folie voor gelamineerd glas in auto’s en gebouwen. Polyvinylbutyral (PVB) is een polymeer dat verwerkt wordt tot folie. Hiervoor wordt een derde productielijn opgezet. De nieuwbouw zal ongeveer een jaar in beslag nemen. ENGIE Services en Heijmans zijn al 18 jaar vaste dienstverlener van Sekisui S-Lec. Voor de renovatie en nieuwbouw in Roermond draagt ENGIE zorg voor de proces gebonden dienstverlening. Heijmans neemt het bouwkundige deel voor haar rekening en de gebouwgebonden installaties.

Duurzame relatie

Sekisui S-Lec is zowel in de automotive als bouwbranche actief en haar producten dragen bij aan het verbeteren van energy efficiency en aan het verlagen van de CO₂-uitstoot dankzij hun hoge zonwerendheid. Dit sluit naadloos aan bij de strategie van ENGIE. Burney Kreugel, Directeur Regio Zuidoost van ENGIE Services: ‘We zijn trots om deze duurzame relatie met Sekisui S-Lec nog jaren verder te kunnen zetten’.